Δυναμική εκκίνηση στις ευρωαγορές μετά την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας

Σημαντική άνοδο καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την προσωρινή ανακωχή που κήρυξαν στη μεταξύ τους εμπορική διένεξη ΗΠΑ και Κίνα κατά τη συνάντηση των προέδρων των δυο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη στη Σύνοδο της Αργεντινής.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 2,05% στις 364,84 μονάδες, με τους περισσότερους κλαδικούς δείκτες σε θετικό πρόσημο.

Στα μεγαλύτερα ταμπλό, ο βρετανικός FTSE 100 στο +2,12%, o γερμανικός DAX στο +2,69%, ο γαλλικός CAC 40 στο +2,15%,

o ιταλικός FTSE MIB στο +2,45%, o ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με άνοδο 1,91%.

Μετά τη συμφωνία που πέτυχαν ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Σι Τζινπίνγκ το Σάββατο το απόγευμα, οι δυο πλευρές θα πρέπει βραχυπρόθεσμα να βάλουν φρένο στους επιπλέον δασμούς που έχουν επιβάλει η μια στην εισαγωγή προϊόντων της άλλης.

Τις επόμενες 90 ημέρες, Αμερικανοί και Κινέζοι αξιωματούχοι θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται για τις διαφορές τους στη μεταφορά τεχνογνωσίας, για θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας κλπ.

Πάντως, η πρόοδος που σημειώθηκε παρείχε στις αναδυόμενες αγορές και στα νομίσματα που επηρεάζονται από το εμπόριο, την ώθηση που είχαν ανάγκη.
Νωρίτερα, στην Ασία ο ευρύτερος MSCI για τις μετοχές Ασίας – Ειρηνικού πλην Ιαπωνίας, σημείωσαν άνοδο περίπου 2% μετά την είδηση ότι Τραμπ και Σι συμφώνησαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα