Δρ Ιωάννης Κούστας: Επιστροφή στα κέρδη για τη Danaos Shipping το 9μηνο 2021

Μετά το ζημιογόνο 2020 η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά Danaos Shipping συμφερόντων δρ Ιωάννη Κούστα επέστρεψε στα κέρδη.

Για το 9μηνο 2021 ανακοίνωσε καθαρά έσοδα 16,3 εκατομμυρίων δολαρίων έναντι ζημιών 126,8 εκατομμυρίων το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020. Μοιράζει στους μετόχους 11,9 εκατομμύρια δολάρια στα οποία προστίθεται και 1,4 εκατ. από την πώληση πλοίων.

Τα έσοδα από τις χρονοναυλώσεις των πλοίων της ανέρχονται στα 145,4 εκατομμύρια δολάρια έναντι 127,1 εκατομμυρίων τ ο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Για το γ’

τρίμηνο η εταιρεία παρουσίασε κέρδη ύψους 14,7 εκατομμυρίων δολαρίων έναντι ζημιών 13,2 εκατομμυρίων τ ο 9μηνο του 2020.

Στον «αστερισμό» της μεθανόλης η Danaos Shipping

Στο μεταξύ, μέλος του αμερικανικού Methanol Institute, της παγκόσμιας Εμπορικής Ένωσης για τον κλάδο της μεθανόλης είναι πλέον η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά συμφερόντων δρ Ιωάννη Κούστα, Danaos Shipping. Ο διευθύνων σύμβουλος της ένωσης, Gregory Dolan ξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι “ ακόμα μία από τις κορυφαίες εταιρείες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με μεγάλη επιρροή, η Danaos Shipping Co Ltd, αναγνώρισε τις προοπτικές της μεθανόλης ως μελλοντικού οικολογικού καυσίμου για την πρόωση των πλοίων” και προσέθεσε:

«Η Danaos συνεχίζει να παρέχει στους πελάτες της υπηρεσίες υψηλής αξίας, με ασφάλεια για τους εργαζομένους της, ενώ συνεχής είναι και η προσπάθειά της για την προστασία του περιβάλλοντος. Για τον σκοπό αυτόν επενδύει στην έρευνα και στην ανάπτυξη, ενώ προβαίνει σε αντικατάσταση του στόλου της με νέα, τεχνολογικά καινοτόμα και οικολογικά πλοία. Η βιωσιμότητα εξάλλου είναι στην κουλτούρα της εταιρείας».

Ο Deputy Chief Operations Officer και Technical Director της Danaos, Δημήτρης Βασταρούχας, επεσήμανε από την πλευρά του ότι στόχος της εταιρείας είναι ένα μέλλον όπου τα καθαρά καύσιμα, όπως η μεθανόλη, θα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των επιχειρήσεών της.

Η Danaos διαχειρίζεται 71 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, με χωρητικότητα που κυμαίνεται από 2.200 έως 13.100 εμπορευματοκιβωτίων.

Διαβάστε ακόμη:

Προϋπολογισμός: Ανοίγει «χώρος» και για έξτρα παροχές σε 1 μήνα

Oι 5 του Μινιόν, η εθελουσία της Tράπεζας Πειραιώς, το κτίριο του Βωβού και το 77μετρο του δόκτορα

Ακινησία Ι.Χ. φέτος και τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα το 2022

Keywords
Τυχαία Θέματα