Διοικητής Κρατικού Νίκαιας: Έχω πτυχία - Θα απαντήσω για τα πλαστά

«Έχω πτυχία που δικαιολογούν την εξέλιξή μου», απαντά σήμερα ο διοικητής του Κρατικού Νίκαιας, Δημήτρης Μπούτος, αρνούμενος κάθε κατηγορία. Δίχως να καταφέρει με πειστικά επιχειρήματα να υποστηρίξει τη θέση του, μιλούσε για «παραπληροφόρηση», ενώ προέτασε ως δυνατό του χαρτί, το γεγονός ότι οι τίτλοι σπουδών του είχαν ελεγχθεί το 2011.

Μετά την αποκάλυψη του Πρώτου ΘΕΜΑτος για την υπόθεση, ο εκλεκτός του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, υποστήριξε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ: «Ό, τι ειχα δηλώσει το 2011 η υπηρεσία τα

είχε επιβεβαιώσει. Και το 2015 τα είχε επιβεβαιώσει. Θα έπρεπε να είχε γίνει ο έλεγχος τότε», παραδεχόμενος την ίδια στιγμή ότι δεν έχει δηλώσει αυτούς τους τίτλους στο σύστημα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου του πάνελ, «Ποιος καταχώρησε τους τίτλους;», αποκρίθηκε: «Οταν βγει το πόρισμα θα απαντηθεί αυτό το θέμα. Δεν το ξέρω ποιοι το καταχώρησαν. Εγινε έλεγχος το 2015.Όλα θα τα δείξει η έρευνα».

«Ισχύει ότι κρατούσατε το φάκελο στο γραφείο σας;».

Ο Δημήτρης Μπούτος, φανερά αμήχανος, υποστηρίζει: «Γιατί να μην μπω στην εφαρμογή να τα διαγράψω; Όλους τους κωδικούς τους χρεώνεται ο διευθυντής κ τους παραχωρεί στα τμήματα».

Όσον αφορά στην καθυστέρηση της απάντησής του, σχολίασε: «Είχα πολλή δουλειά στο νοσοκομείο και άργησα να απαντήσω».

Ο διοικητής αρνήθηκε να απαντήσει ουσιαστικά στα επίμαχα ερωτήματα και στο τι τελικά έχει συμβεί. «Όλα θα τα αναδείξει η έρευνα, δεν μπορώ να προδικάσω. Αυτά θα τα πώ στα θεσμικά όργανα,όχι εδώ», είπε.

Για την γνωριμία του με τον Παύλο Πολάκη απαντά ότι τον αναπληρωτή υπουργό τον γνώρισε, αφού έγινε διοικητής. «Οι σχέσεις μας είναι καθαρά υπηρεσιακές».

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα