Απτόητος ο Ερντογάν: Θα έχουμε ανάπτυξη-ρεκόρ

Σε μια δεύτερη προσπάθεια να τονώσει το ηθικό των Τούρκων και ξένων επενδυτών, ο Ερντογάν μιλώντας για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες, υπενθύμισε στο ακροατήριό του ότι η τουρκική οικονομία αναπτύχθηκε το πρώτο εξάμηνο του έτους με ρυθμό της τάξης του 7,4%.

Όπως είπε χαρακτηριστικά "δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας αποτρέψει από την επίτευξη των στόχων μας (...) Παρά τις επιθέσεις που εξαπολύονται μέσω των συναλλαγματικών ισοτιμιών, θα συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε και το δεύτερο εξάμηνο και θα ολοκληρώσουμε το 2018 με ανάπτυξη ρεκόρ".

Ο Τούρκος πρόεδρος

επίσης εξήρε τους οικονομικούς δεσμούς της χώρας του με τη Ρωσία, λέγοντας ότι περίπου 6 εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες θα επισκεφθούν φέτος την Τουρκία. "Φυσικά αυτές οι σχέσεις, αυτές οι επαφές θα κάνουν πιο ισχυρούς", πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Ερντογάν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του Βλάντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν για τις διμερείς οικονομικές σχέσεις.

Όπως διέρρευσε από στελέχη του γραφείου του Τούρκου προέδρου, οι δύο ηγέτες "εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την θετική εξέλιξη των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών και την συνεχιζόμενη συνεργασία τους στους τομείς της αμυντικής βιομηχανίας και της ενέργειας. Όπως σχολιάζει το ABC, οι πληροφορίες αυτές αποτελούν προφανή αναφορά στην απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει τa ρωσικά πυραυλικά αμυντικά συστήματα S-400.

Η είδηση για την τηλεφωνική συνομιλία Ερντογάν - Πούτιν, έγινε γνωστή λίγο μετά την απόφαση του πρόεδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να διπλασιάσει τους αμερικανικούς δασμούς στο τουρκικό ατσάλι και αλουμίνιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα