Διαψεύδουν την έκθεση συμμόρφωσης πηγές του ΥΠΟΙΚ!

Δεν πέρασαν 24 ώρες απ' το Eurogroup και πηγές του Υπουργείου Οικονομικών επιχειρούν να αμφισβητήσουν την ίδια την «έκθεση συμμόρφωσης« της Κομισιόν βάσει της οποίας εγκρίθηκε η δόση και έκλεισε η γ' αξιολόγηση!

Προφανώς επειδή ο συνολικός αριθμός των επικείμενων πλειστηριασμών, βάσει της έκθεσης που συντάχθηκε απ' τους θεσμούς, «ζαλίζει» και προκαλεί σοκ και αντιδράσεις, πηγές από το ΥΠΟΙΚ δηλώνουν μέσω non paper πως... δεν υπάρχει συμφωνία με τους θεσμούς για τη διενέργεια 130.000 πλειστηριασμών κατά τα επόμενα

τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η «Έκθεση Συμμόρφωσης» των θεσμών για την 3η αξιολόγηση, την οποία επικαλούνται τα σημερινά δημοσιεύματα, «αποτελεί το υλικό πληροφόρησης των κρατών- μελών της ευρωζώνης για τη λήψη απόφασης και όχι το κείμενο της συμφωνίας»(!), προφανώς παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι πάντα η έκθεση συμμόρφωσης καταγράφει τις δεσμεύσεις και τους στόχους που αναλαμβάνει κάθε ένας προκειμένου να υλοποιηθεί η εκάστοτε αξιολόγηση...

Εν ολίγοις το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει ότι οι Υπουργοί του Eurogroup αποφάσισαν να εγκρίνουν τη δόση με βάση ένα κείμενο της Κομισιόν το οποίο δεν έχει συμφωνηθεί με την ελληνική πλευρά! Αν όντως ισχύει, αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά και αποτελεί παράδοξο. Άραγε παραπλανήθηκαν οι Υπουργοί του Eurogroup από το «υλικό πληροφόρησης» της Κομισιόν, όπως αποκαλεί το Υπουργείο το Complimce Report;

Οι πηγές του υπουργείου επισημαίνουν δε, ότι η χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup αποφάσισε το κλείσιμο της γ' αξιολόγησης χωρίς να αναφέρεται στο ανακοινωθέν συγκεκριμένος αριθμός πλειστηριασμών.

Σημείωναν, επίσης, ότι «στα επίσημα κείμενα της Συμφωνίας (SMoU & TMU) που περιλαμβάνουν τις δεσμεύσεις της χώρας για την επόμενη- και τελική- αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος (κείμενα που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) δεν αναφέρεται πουθενά αριθμός πλειστηριασμών».

Και καταλήγουν: «προς απογοήτευση των ΜΜΕ που ανακάλυψαν σήμερα 'συμφωνία» της κυβέρνησης για τη διενέργεια 130.000 πλειστηριασμών κατά τα επόμενα τέσσερα χρόνια, οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι τέτοια συμφωνία δεν υπάρχει», κατέληγαν οι παράγοντες του υπουργείου.

Εμείς πάντως παραθέτουμε αυτούσιο το κομμάτι από την έκθεση συμμόρφωσης το οποίο επιχειρεί να αμφισβητήσει το Υπουργείο Οικονομικών.

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Keywords
Τυχαία Θέματα