Διαγράφει τις απώλειες η Ευρώπη - Κέρδη για τις φαρμακευτικές, πτώση για τις τηλεπικοινωνίες

Διέγραψαν τις πρωινές απώλειες οι ευρωπαϊκές αγορές, καταγράφοντας άνοδο για πρώτη φορά εδώ και τρεις μέρες.

Αν και ο δείκτης τηλεπικοινωνιών συνεχίζει την πτώση, μετά το «ναυάγιο» στο deal Orange SA -Bouygues SA. για την εξαγορά της δεύτερης, τα κέρδη στις φαρμακευτικές μετοχές οδηγούν υψηλότερα τον Stoxx 600 κατά 0,2%.

Ο δείκτης διέγραψε απώλειες έως και 0,6% νωρίτερα. Πάνω από 360 μετοχές στον δείκτη καταγράφουν άνοδο, με τις μετοχές κοινής ωφέλειας και ιατροφαρμακευτικής

περίθαλψης να καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο, όπως γίνεται παραδοσιακά σε περιόδους οικονομικής αβεβαιότητας.
Ο δείκτης έχει καταγράψει ήδη την τρίτη εβδομάδα πτώσης, το μεγαλύτερο πτωτικό σερί από τον Ιανουάριο, λόγω της μεγάλης πτώσης στις τιμές πετρελαίου.

Την Παρασκευή, ο Stoxx 600 σημείωσε τη μεγαλύτερη διήμερη πτώση εδώ και τουλάχιστον έναν μήνα, κλείνοντας σε νέο χαμηλό επίπεδο από τις 26 Φεβρουαρίου.

Ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,57% στις 6.181 μονάδες, ο DAX καταγράφει άνοδο 1% στις 9.891 μονάδες, ο CAC 40 κινείται με κέρδη 1% στις 4.367 μονάδες, ο ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 1% στις 4.367 μονάδες και ο FSTE MIB κινείται με κέρδη ,071% στις 17.902 μονάδες.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έχουν επιδείξει σημαντική μεταβλητότητα τον τελευταίο καιρό, καθώς οι διαχειριστές κεφαλαίων παραμένουν επιφυλακτικοί για το ριμπάουντ των μετοχών και αποσύρουν τα χρήματά τους. Την ίδια στιγμή, οι αναλυτές έχουν υποβαθμίσει τους στόχους για την κερδοφορία των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων για το 2016.

«Οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται χωρίς κατεύθυνση αναζητώντας έναν καταλύτη» σχολιάζει ο Frances Hudson, διαχειριστής κεφαλαίων στην Standard Life Investments,αναφερόμενος στην κατάρρευση της γαλλικής συμφωνίας στις τηλεπικοινωνίες. Το «ναυάγιο» αυτό είναι αρνητικό για ολόκληρο τον κλάδο κι όχι μόνο για δύο εταιρείες, αναφέρει.

Η μετοχή της Orange υποχωρεί κατά 4,9% και της Bouygues SA κατά 15%. Η πτώση συμπαρασύρει και τις υπόλοιπες μετοχές του δείκτη τηλεπικοινωνιών, όπως την Altice NV που καταγράφει «βουτιά» 14%

Στις υπόλοιπες μετοχές, η RWE AG ενισχύεται κατά 3,5% μετά την σύσταση buy από την Societe Generale SA. Κέρδη 1,9% για την E.ON SE, κέρδη 3% για την Electricite de France SA, ενώ με σημαντική άνοδο κινούνται οι φαρμακευτικές Sanofi και Swedish Orphan Biovitrum AB .

Κέρδη 2,4% για την Mediaset SpA , ενώ με πτώση 1,4% κινείται η Royal Philips NV.

Keywords
Τυχαία Θέματα