Αυτές είναι οι χώρες με το μικρότερο δείκτη ανεργίας στην ΕΕ

Την ώρα που η Ελλάδα συνεχίζει να συγκεντρώνει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας τόσο ανάμεσα στις χώρες τις Ευρωζώνης όσο και της ΕΕ, αγγίζοντας το 24% το μήνα Φεβρουάριο, υπάρχουν χώρες με ανεργία που αποτυπώνονται σε μονοψήφια ποσοστά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, οι χώρες με τη χαμηλότερη ανεργία είναι η Γερμανία (4,3%), η Τσεχία (4,5%) και η Μεγάλη Βρετανία (5%).

Αντίθετα, μετά την Ελλάδα

που συγκεντρώνει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας, ακολουθούν η Ισπανία με 20,4% και στην τρίτη θέση βρίσκεται η Κροατία με 15,1%.

Σε επίπεδο Ευρωζώνης εξακολούθησε να εμφανίζει πτώση το Φεβρουάριο η ανεργία, παρέχοντας στήριξη στην οικονομική ανάπτυξη της ζώνης του κοινού νομίσματος καθώς η πιο αδύναμη ζήτηση για τις εξαγωγές της απειλεί να επιβραδύνει τη μέτρια ανάκαμψη.

Αναλυτικότερα, η ανεργία στην Ευρωζώνη βρίσκεται στα επίπεδα του 10,3% το Φεβρουάριο αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδά του από τον Αύγουστο του 2011, ενώ σε επίπεδα Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται στο 8,9%.

Όσον αφορά τον συνολικό αριθμό των ανέργων σε επίπεδο Ευρωζώνης ανέρχονται σε 16,6 εκατ. ενώ στα 28 κράτη μέλη ανέρχονται σε 21,6 εκατομμύρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα