Δέσμια στον φόβο του Brexit η Ευρώπη – Μέση πτώση 1%

Μία ακόμη συνεδρίαση έντονων πιέσεων για τις ευρωπαϊκές αγορές, με το Brexit να θεωρείται ως η βασική αιτία αυτής της πορείας, ενώ η προσοχή στρέφεται και στις συνεδριάσεις κορυφαίων κεντρικών τραπεζών.

Πτώση 1,62% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Euro Stoxx 600 στις 327 μονάδες, με αρκετούς κλαδικούς δείκτες να βρίσκονται στο κόκκινο.

Σημειώνεται ότι η τρέχουσα εβδομάδα θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως η εβδομάδα των κεντρικών τραπεζών,

με δεδομένες τις συνεδριάσεις των Fed, Τράπεζας της Αγγλίας, Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας και Τράπεζας της Ιαπωνίας.

Αναφορικά με το Brexit η πληθώρα των δημοσκοπήσεων που δημοσιοποιούνται μόλις 10 ημέρες πριν από την πραγματοποίηση του δημοψηφίσματος, πραγματικά μπερδεύει τους επενδυτές, καθώς είναι αντικρουόμενες, πότε δίνοντας προβάδισμα στο στρατόπεδο αυτών που επιθυμούν την παραμονή στην Ε.Ε. και πότε στο Brexit.

Αναφορικά με τους υπόλοιπους κορυφαίους ευρωπαϊκούς δείκτες ο DAX 30 υποχώρησε 1,8% στις 9.657 μονάδες, με τον βρετανικό FTSE 100 να αποδυναμώνεται 1,16% στις 6.044 μονάδες και τον γαλλικό CAC 40 να κινείται κατά 1,85% χαμηλότερα στο επίπεδο των 4.227 μονάδων.

Πτωτική κίνηση και για τις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τον ισπανικό ΙΒΕΧ 35 να αποδυναμώνεται 2,2% στις 8.303 μονάδες και τον ιταλικό FTSE MIB να κινείται κατά 2,91% χαμηλότερα στις 16.621 μονάδες.

Ισχυρές απώλειες, για μία ακόμη συνεδρίαση, για τους τραπεζικούς τίτλους, με τις μετοχές των ιταλικών τραπεζών Banca Monte dei Paschi di Siena και Banco Popolare di Milano να υποχωρούν άνω του 9%.

Keywords
Τυχαία Θέματα