Ήπιες πιέσεις στη Wall Street

Προσπάθεια να διατηρηθούν σε όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία καταβάλουν οι αμερικανικές μετοχές, με το ενδιαφέρον να παραμένει στραμμένο στο Brexit, αλλά και στην επίδραση που αυτό έχει σε αρκετές επενδύσεις.

Η ανάκαμψη της στερλίνας έναντι του δολαρίου, αφού ενδοσυνεδριακά άγγιξε χαμηλό αρκετών εβδομάδων και η προσπάθεια του πετρελαίου να καλύψει τις απώλειές του, φαίνεται να δρα υποστηρικτικά στις επενδυτικές διαθέσεις για αύξηση τοποθετήσεων.

Όπως αναφέρουν traders των αγορών συναλλάγματος η ανάκαμψη

της στερλίνας έναντι του δολαρίου οφείλεται εκ νέου σε φημολογία σύμφωνα με την οποία το στρατόπεδο όσων είναι υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε. προηγείται έναντι αυτού του Brexit.

Πτώση 4,5% για τη μετοχή της Microsoft μετά την ανακοίνωση για εξαγορά της LinkedIn, με τη μετοχή, όμως, της δεύτερης πραγματικά να εκτινάσσεται, με κέρδη που ξεπερνούν το 45%.

Φυσικά οι επενδυτές στη Wall Street έχουν να σκέφτονται και την επικείμενη διήμερη συνεδρίαση της Fed – πραγματοποιείται 14 και 15 Ιουνίου – αν και σχεδόν κανείς δεν αναμένει ότι θα υπάρξει οποιαδήποτε κίνηση αναφορικά με τα βασικά επιτόκια των ΗΠΑ.

Απώλειες 0,23% για τον Dow Jones στις 17.824 μονάδες, με τον S&P 500 να υποχωρεί κατά 0,27% στις 2.090 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται κατά 0,49% χαμηλότερα στις 4.870 μονάδες.

Στο ένα προς δύο το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών στο NYSE, με τον δείκτη φόβου VIX να ενισχύεται κοντά στο 18,5, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από τις 10 Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα