Δεν «βλέπει» κλείσιμο των συνόρων στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ η Κομισιόν

Του Ιωάννη Αντύπα

Σύμφωνα με την Κομισιόν τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ παραμένουν ανοιχτά.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου για τη μετανάστευση, Νατάσα Μπερτό, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ο διάλογος μεταξύ των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων που περνάνε οι ροές των μεταναστών είναι ανοιχτός και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «συνεχίζει να δρα ως συντονιστής» μεταξύ τους.

Ενώ, μεγάλος αριθμός ελληνικών δημοσιευμάτων αναφέρει

τεράστια συμφόρηση στα σύνορα μεταξύ ΠΓΔΜ και Ελλάδας, η Νατάσα Μπερτό σε ερώτηση δημοσιογράφου δήλωσε πως «οι διαχειριστές των συνόρων γνωρίζουν περισσότερες λεπτομέρειες» και πως η Επιτροπή είναι «αρκετά χαρούμενη» με την συμφωνία της Συνόδου Κορυφής στο Συμβούλιο στις 18 και 19 Φεβρουάριου, επαναλαμβάνοντας πως η συμφωνία προέβλεπε την άμεση και αυτόματη ενημέρωση όλων των πλευρών.

Για την εκπρόσωπο Τύπου της Επιτροπής «δεν υφίσταται πλήρες κλείσιμο των συνόρων» και το πλαίσιο επικοινωνίας των Δυτικών Βαλκανίων παραμένει ενεργό και δρούσε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Επίσης η Νατάσα Μπερτό τόνισε πως «υπάρχει κινητικότητα κατά μήκος των συνόρων» και επανέλαβε πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεσμεύτηκαν σε μια «Ευρωπαϊκή λύση».

Σημειώνεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση της ΠΓΔΜ να κλείσει τα σύνορα για τους Αφγανούς μετανάστες αποτελεί παραβίαση της ευρωπαϊκής συμφωνίας που ελήφθη στην Σύνοδο Κορυφής της προηγούμενης εβδομάδας, η οποία ανέφερε ότι τα σύνορα θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 6 Μαρτίου και καμία χώρα δεν θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα