Δεν πάει στο Νταβός ο Σαουδάραβας υπουργός Ενέργειας

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας κ. Khalid Al-Falih είναι απίθανο να παρευρεθεί στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Davos. Πρόκειται για τον τελευταίο υψηλόβαθμο αξιωματούχο που σχεδιάζει να απουσιάσει από τη φετινή συγκέντρωση, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τα σχέδιά του.

Τα ταξιδιωτικά σχέδια του υπουργού εξακολουθούν να είναι υπό διαμόρφωση, οπότε θεωρητικά είναι ακόμα δυνατό, αν και στην πραγματικότητα είναι απίθανο, να πραγματοποιήσει μια πτήση προς το Νταβός την Παρασκευή, δήλωσαν οι ίδιες πηγές, ζητώντας να μην εντοπιστούν

επειδή το πρόγραμμά του είναι ιδιωτικό.

Το φόρουμ του Νταβός είχε ως στόχο να φιλοξενήσει συνομιλίες μεταξύ του Al-Falih και του Ρώσου ομολόγου του Alexander Novak, καθώς αυτή θα ήταν η πρώτη προσωπική τους συνάντηση, από τότε που οι δύο επικεφαλής στον τομέα της ενέργειας προετοίμασαν μια νέα συμφωνία παραγωγής εκ μέρους του OPEC στη Βιέννη τον Δεκέμβριο.

Οι υπουργοί σχεδίαζαν να συζητήσουν την πρόοδο της εφαρμογής της συμφωνίας, δήλωσε ο Novak την περασμένη Πέμπτη, λίγο μετά την κριτική του Al-Falih για το ρυθμό των περικοπών της παραγωγής πετρελαίου στη Ρωσία. Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας εξακολουθεί να εμφανίζεται μεταξύ των ομιλητών στην επιτροπή ενέργειας την Παρασκευή.

Η Σαουδική Αραβία έχει χρησιμοποιήσει το φόρουμ τα τελευταία χρόνια για να προωθήσει ξένες επενδύσεις. Η Saudi Aramco, της οποίας προεδρεύει ο Al-Falih, διοργανώνει ετήσια δεξίωση στο Νταβός και ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου παγκοσμίως θα επιδιώξει να ενισχύσει την υποστήριξη των επενδυτών για την πρώτη έκδοση ομολόγων, που θα γίνει αργότερα φέτος.

Ορισμένοι ηγέτες από όλο τον κόσμο έχουν ήδη αποφασίσει να μην παρευρεθούν στο Νταβός φέτος. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump ανακάλεσε τη συμμετοχή του νωρίτερα αυτό το μήνα λόγω του shutdown της κυβέρνησης και ακύρωσε το ταξίδι ολόκληρης της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ. Οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ αναμένεται να διεξάγουν διαπραγματεύσεις με την Κίνα ενόψει της 90ήμερης κατάπαυσης του πυρός η οποία ακολούθησε τον εμπορικό πόλεμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα