Η ανατροπή στις αγορές, σε γραφήματα: Οι επενδυτές αντιδρούν στη νέα όξυνση της Ουάσιγκτον

Ακριβώς όπως οι επενδυτές αισιοδοξούσαν με την ιδέα ότι οι εμπορικές συνομιλίες των ΗΠΑ και της Κίνας είχαν λάβει μια κατεύθυνση που προδίκαζε συμφωνία, τώρα μια νέα απειλή να επαναφέρει τις προσδοκίες στην απαισιόδοξη πλευρά του θέματος. Οι μετοχές υποχώρησαν, το γουάν έπεσε και τα κεφάλαια κατευθύνθηκαν προς ασφαλή περιουσιακά στοιχεία όπως τα κρατικά ομόλογα και το γιεν.

Με την αναμενόμενη εμπορική

συμφωνία να έχει τεθεί σε κίνδυνο κατά την έναρξη της εβδομάδας διαπραγμάτευσης, τα γραφήματα που ακολουθούν προσφέρουν μια ματιά στις κινήσεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές μετά από την έκπληξη που προκάλεσε η κίνηση Trump για την κλιμάκωση των εντάσεων.

Οι traders συναλλάγματος αντέδρασαν πρώτοι, όταν οι συναλλαγές ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Το γιεν αυξήθηκε έναντι του δολαρίου και το γουάν εξωτερικού υποχώρησε, συρρικνώνοντας τα ομόλογα της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Στη συνέχεια ήρθαν τα πρώτα σημάδια του κτυπήματος στις αγορές μετοχών. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P500 υποχώρησαν στο μεγαλύτερο βαθμό από τον Ιανουάριο και εκείνα του Nikkei225 της Ιαπωνίας υποχώρησαν έως και 2,5% στο Σικάγο.

Ακολούθως, οι κινεζικές αγορές έπεσαν, ενώ ο Shanghai Composite επίσης υποχώρησε 5,6% και ο δείκτης CSI300 συρρικνώθηκε κατά 5,8%. Το EuroStoxx50 άνοιξε 1,3% χαμηλότερα στις 9:03 π.μ. στη Φρανκφούρτη.

Τα εμπορεύματα επίσης σαρώθηκαν. Τα συμβόλαια αργού πετρελαίου της Νέας Υόρκης ήταν 2,4% χαμηλότερα, μετά την άνοδο 0,2% την Παρασκευή. Η διολίσθηση επιδεινώθηκε από την είδηση ότι η Σαουδική Αραβία μείωσε την τιμολόγηση του Ιουνίου για το ακατέργαστο στις Η.Π.Α., αυξάνοντας παράλληλα τις τιμές σε πολλές άλλες περιοχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα