Eurogoup: Δείτε live τις αφίξεις των υπουργών Οικονομικών

Η Ελλάδα στο επίκεντρο των συνομιλιών του σημερινού Eurogroup, καθώς θα εξετασθεί η πορεία των διαπραγματεύσεων και η ελληνική πλευρά θα προσπαθήσει να πείσει για την ανάγκη ταχείας επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα.

Ο πρώτος αξιωματούχος που προσήλθε ήταν ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος, όμως, εκ παραδόσεως ποτέ δεν κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Ντάισελμπλουμ: Υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις

Την εκτίμηση ότι υπάρχει σημαντική πρόοδο στις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών, αλλά σαφώς μένουν κάποια προβλήματα τα οποία θα πρέπει να επιλυθούν, εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στο Eurogroup.

Απατώντας στην πρώτη ερώτηση των δημοσιογράφων, η οποία αφορούσε την Ελλάδας, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «Απλά θα ενημερωθούμε για την πορεία των διαπραγματεύσεων και τα θέματα στα οποία υπάρχουν διαφορές.

Έχει γίνει αρκετή πρόοδος και από τις δύο πλευρές, δεν θεωρώ ότι η όλη διαδικασία έχει κάποιο πρόβλημα. Και οι δύο πλευρές έχουν προχωρήσει σημαντικά σε αρκετά θέματα, αλλά οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Καλύτερα να μην βγάζουμε πρόωρα και λάθος συμπεράσματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα