Δείτε γιατί οι Τούρκοι έβγαλαν ξαφνικά στο σφυρί 1.300 ξενοδοχεία

Όταν τον προηγούμενο Νοέμβριο οι Τούρκοι κατέρριψαν ρωσικό βομβαρδιστικό, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός πιλότου από πυρά Σύρων αντικαθεστωτικών, η Ρωσία αντέδρασε μεταξύ άλλων και με ταξιδιωτική οδηγία στους Ρώσους πολίτες να αποφεύγουν ταξίδια στην Τουρκία.

Αργότερα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωσε κυρώσεις στα τουρκικά προϊόντα που εισάγονται στη Ρωσία και τώρα, λίγους μήνες μετά η τουρκική οικονομία νιώθει την επίδραση των

ρωσικών κυρώσεων.

Περί των 1.300 ξενοδοχείων σε τουρκικά παραθεριστικά κέντρα βγήκαν ξαφνικά στο σφυρί, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι Moscow Times. Η συνολική αξία των ξενοδοχείων ανέρχεται στα 13 δισ. δολάρια.

Η Τουρκία αποτελούσε κύριο τουριστικό προορισμό για τους Ρώσους, ενώ τον τελευταίο χρόνο πάνω από 3 εκατ. τουρίστες από την Ρωσία επισκέφτηκαν την χώρα, αποτελώντας το 15% της συνολικής τουριστικής κίνησης.

Ο Abdurrahman Karamanlioglu, επικεφαλής του spa hotel Denizli Colossae Thermal, αναφέρει στην τουρκική Zaman ότι μεγάλος αριθμός ξενοδοχείων σε θέρετρα της Τουρκίας έχουν οδηγηθεί στην χρεοκοπία εξαιτίας του ρωσικού μποΪκοτάζ.

Keywords
Τυχαία Θέματα