Δείτε LIVE τη συνέντευξη Tύπου για το ασφαλιστικό των αγροτών

«Στο ασφαλιστικό διαχειριζόμαστε την τέλεια καταιγίδα», τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, κάνοντας λόγο για κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος, διάλυσή του από την κρίση και καταλήστευση των αποθεματικών.

Κάνοντας ειδική αναφορά στο ασφαλιστικό των αγροτών, και στις αλλαγές που προτείνει το υπουργείο, τόνισε ότι το παλιο πολιτικό σύστημα δεν ήθελε ίδιους τους αγρότες με τους άλλους πολίτες.

Εμείς θέλουμε να τον διατηρήσουμε τον ΟΓΑ, είπε και σημείωσε ότι δεν είναι προς όφελος των αγροτών να διατηρηθεί έτσι

όπως είναι τώρα.

Δεν γίνεται να δίνει 90% το κράτος, 9% οι αγρότες ούτε να μην παίρνουν σύνταξη οι αγρότες, πρόσθεσε.
Πάντως ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει διορθωσεις σε θέματα που δημιουργούν μεγάλη πίεση.

Δείτε σε απευθείας μετάδοση από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας τη συνέντευξη Τύπου κυβερνητικών στελεχών για το φορολογικό και ασφαλιστικό των αγροτών.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Τρύφων Αλεξιάδης ο οποίος είπε ότι «στα θέματα φορολογίας αυτή την εποχή δεν έχουμε αλλαγές». «Καλώ όποιον θέλει να κάνει διάλογο να ξεκαθαρίσουμε οτι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στα σχέδια και δεν περιλαμβάνονται από ό,τι φαίνεται στα προαπαιτούμενα της επόμενης περιόδου. Υπάρχει μια σύγχιση για το τι ίσχυε μέχρι τη συμφωνία. Δεν υπερασπιζόμαστε το φορολογικό και θα αλλάξουμε ό,τι πρέπει να αλλάξει. Θυμίζω ότι με τη συμφωνία του Αυγούστου οι δύο αλλαγές είναι η σταδιακή κατάργηση του Ειδικού Φόρου Πετρελαίου και η σταδιακή εξομοίωση των αγροτών σε επίπεδο φορολογικών συντελεστών από το 13% έως το 26% έως το 2017. Δεν είναι κάτι που θα γίνει αυτή την περίοδο. Επεξεργαζόμαστε αλλαγές που θα γίνουν από το 2016-2017 που έχουν σχέση με τον προσδιορισμό του αγροτη και την προστασία του αγροτικού εισοδήματος».

«Καλώ τους ελληνες αγρότες να δούμε την επόμενη μέρα. Να ξεκαθαρίσω ότι βρέθηκα στην ύπαιθρο γιατί έχουμε μπροστά μας ένα πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης με πόρους πάνω από 6 δισ. και 14 δισ. επιπλέον ενισχύσεις για αγρότες. Πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα χρήματα για αναδιάρθρωση και παραγωγική ανασυγκρότηση» σημείωσε από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου χαρακτηρίζοντας το διάλογο ως «μονόδρομο».

Keywords
Τυχαία Θέματα