Αλλαγή σελίδας σε Αττικό Μετρό - ΟΣΕ - Ποιος αναλαμβάνει μετρό, ηλεκτρικό και τραμ

Της Μαριάννας Τζάννε

Το μοντέλο της διοίκησης που επέλεξε για τα μέσα οδικών μεταφορών συνεχίζει σε μετρό, ηλεκτρικό και τράμ ο υπουργός Υποδομών κ. Χρίστος Σπίρτζης, προτείνοντας τέσσερα πρόσωπα με «Πασοκοτραφή» κυρίως χαρακτηριστικά που θα στελεχώσουν την Αττικό Μετρό και τον ΟΣΕ.

Την επόμενη Πέμπτη, εκτός

απροόπτου, θα περάσουν από ακρόαση στη Βουλή, ο κ. Γιάννης Μυλόπουλος, πρώην αντιπρύτανης του ΑΠΘ, με περιπετειώδη ακαδημαϊκό βίο, ο οποίος προτείνεται για τη θέση του Προέδρου της Αττικό Μετρό και ο κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος, που προαλείφεται για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Αντίστοιχα για Πρόεδρος του ΟΣΕ προτείνεται ο κ. Γιώργος Αποστολόπουλος, απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και μέλος της διοικούσας επιτροπής του ΡΙΚΣΣΥ, της ιδεολογικής πλατφόρμας του κ. Ανδρέα Λοβέρδου. Στο βιογραφικό του αναφέρεται επίσης και ως ιδιοκτήτης ατομικής επιχείρησης μελετών, ιδιωτικών και δημόσιων έργων.

Για διευθύνων σύμβουλος προκρίνεται ο κ. Κώστας Πετράκης, συγκοινωνιολόγος –μηχανικός και ο μόνος ίσως από τους συγγενείς ιδεολογικά με το ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Πετράκης συμμετείχε ως υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της Ανοιχτής Πόλης στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές. Οι κύριοι Μυλόπουλος και Αποστολόπουλος διαδέχονται δύο από τους μακροβιότερους επικεφαλής κρατικών εταιρειών, τον κ. Χρίστο Τσίτουρα της Αττικό Μετρό διορισμένο από το ΠΑΣΟΚ το 2010 και τον κ. Παναγιώτη Θεοφανόπουλο στον ΟΣΕ, ο οποίος τοποθετήθηκε την ίδια περίοδο.

Οι νέες διοικήσεις καλούνται να διαχειριστούν μία σειρά από κρίσιμα έργα, μεταξύ των οποίων είναι η επανεκκίνηση του μετρό της Θεσσαλονίκης και οι επεκτάσεις του μετρό της Αθήνας (βλ. γραμμή 4 κ.α), ο εκσυγχρονισμός και η ολοκλήρωση του σιδηροδρομικού δικτύου. Μεγάλη εκκρεμότητα παραμένει η συντήρηση του σιδηροδρόμου, θέμα που συνδέεται άμεσα με την επιτυχή ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Rosco. O λόγος είναι ότι οι μνηστήρες θέλουν να αποκτήσουν ένα δίκτυο που θα διασφαλίζει την αξιοπιστία στις μεταφορές, πράγμα που προϋποθέσει την αναβάθμιση των γραμμών, με δαπάνη που ξεπερνά τα 300 εκ. ευρώ.

Keywords
Αναζητήσεις
θεοδωρος παπαδοπουλος αττικο μετρο φωτο
Τυχαία Θέματα