ΔΕΗ: Σχεδιάζει επέκταση της έκπτωσης 10% και στους «συνεπείς» οικιακούς καταναλωτές

Να ανακοινώσει μείωση των τιμολογίων για τους οικιακούς καταναλωτές κατά 10% υπό την προϋπόθεση ότι εξοφλούν κανονικά τους λογαριασμούς τους, είναι έτοιμη η ΔΕΗ σε μία προσπάθεια να περιορίσει την αιμορραγία καλών πελατών προς τους ιδιώτες παρόχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής η προσφορά αυτή θα είναι ανάλογη με αυτή που είχε κάνει τον περασμένο Σεπτέμβριο για τα επαγγελματικά τιμολόγια.

Όπως σημειώνει

η εφημερίδα οι κινήσεις αυτές της ΔΕΗ δείχνουν τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται αφού από τη μία, με βάση το μνημόνιο, πρέπει να μειώσει το μερίδιο της στην αγορά και από την άλλη δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει καλοπληρωτές πελάτες, καθώς οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί διογκώνονται και έχουν φθάσει στα 2,7 δισ ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας στους «συνεπείς» οικιακούς καταναλωτές θα συμπεριλαμβάνονται και όσοι δεν έχουν εξοφλήσει το λογαριασμός τους αλλά έχουν προχωρήσει σε διακανονισμό, δηλαδή το σύνολο σχεδόν των οικιακών καταναλωτών.

Την ίδια ώρα οι ιδιώτες πάροχοι στοχεύουν στους καλοπληρωτές με πακέτα προσφορών και εκπτώσεων. Έτσι στο τέλος Απριλίου το μερίδιο τους στην αγορά είχε ανέλθει σε 8,6%, καταγράφοντας αύξηση κατά 19% σε σχέση με ένα μήνα πριν.

Keywords
Τυχαία Θέματα