VW: Πτώση 20% στα κέρδη το α΄τρίμηνο στον απόηχο του σκανδάλου

Κατά 20% υποχώρησαν τα κέρδη της Volkswagen κατά τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, με την αυτοκινητοβιομηχανία να εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τη σκιά του σκανδάλου με το «πειραγμένο» λογισμικό.

Συγκεκριμένα, τα προ φόρων κέρδη μειώθηκαν κατά 3,2 δισ. ευρώ κατά το α' τρίμηνο, έναντι 3,97 δισ. ευρώ που ήταν ένα χρόνο πριν.

Ωστόσο, ο Διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας Matthias Mueller δήλωσε «ικανοποιημένος» από τα αποτελέσματα και

συμπλήρωσε ότι «θα είναι αναμφίβολα μια απαιτητική» χρονιά το 2016.

Παράλληλα, τα έσοδα υποχώρησαν κατά 3,4% στα 50,96 δισ. ευρώ.

Από την άποψη των πωλήσεων, κατέγραψε πτώση 20% στα καθαρά κέρδη του α' τριμήνου που διαμορφώθηκαν στα 2,31 δισ. ευρώ, έναντι των 2,89 δισ. ευρώ, την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Έπειτα από το σκάνδαλο που ξέσπασε πέρυσι με το παραποιημένο λογισμικό, η VW έχει ήδη δαπανήσει πάνω από 16 δισ ευρώ σε αποζημιώσεις.

«Κατά το πρώτο τρίμηνο, για άλλη μια φορά καταφέραμε να περιορίσουμε τις οικονομικές επιπτώσεις από το θέμα θέμα των ντίζελ και να πετύχουμε την επίτευξη ενός αξιοσέβαστου αποτελέσματος κάτω από δύσκολες συνθήκες», επισήμανε ο Matthias Mueller.

Keywords
Τυχαία Θέματα