Παναγιωτάκης: Κοντά σε συμφωνία με τις τράπεζες για το ομολογιακό 1,3 δισ. ευρώ

Της Μαριάννας Τζάννε

Σε τελικές διαπραγματεύσεις για την αναχρηματοδότηση του ομολογιακού δανείου των 1,3 δισ. ευρώ βρίσκεται η ΔΕΗ, όπως δήλωσε σήμερα ο κ. Μανώλης Παναγιωτάκης. Πρόκειται όπως ανέφερε, για μια πολυ θετική εξέλιξη που προβλέπεται να αναβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της εταιρείας ώστε να μπορεί να βγει στις αγορές το επόμενο διάστημα. Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ μιλώντας στο 3ο Διεθνές

Συνέδριο για την Ενέργεια της Ελληνικής Δεξαμενής Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία (ΗΑΕΕ), υποστήριξε ότι η ΔΕΗ μπορεί να αισθάνεται ασφάλεια την επόμενη διετία, χάρη στην μείωση των χρεώσεων των προμηθευτών για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και στην εξόφληση, εντός του Μαΐου, των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, οι οποίες εκτιμώνται σε 110 έως 120 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Παναγιωτάκης αναφέρθηκε και στην ανάγκη ολοκλήρωσης του ενεργειακού σχεδιασμού, προϋπόθεση, όπως είπε για την αποεπένδυση της ΔΕΗ από τις λιγνιτικές μονάδες Μεγαλόπολης και Φλώρινας, καθώς θα πρέπει ο υποψήφιος επενδυτής να γνωρίζει το ενεργειακό μίγμα που θέλει η χώρα τα ερχόμενα χρόνια.

Σε ότι αφορά την στρατηγική της ΔΕΗ τα επόμενα χρόνια, ο επικεφαλής της εταιρείας συμφώνησε ότι πρέπει να επικεντρωθεί στις ΑΠΕ και γι΄ αυτό το επιχειρηματικό σχέδιο προβλέπει δεκαπενταπλασιασμό της ισχύος από πράσινη ενέργεια εντός της επόμενης δεκαετίας. Όσον αφορά στο άνοιγμα της αγοράς, ο κ. Παναγιωτάκης σημείωσε ότι υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες στις γύρω περιοχές «Επιδίωξή μας είναι να μετατραπούμε σε έναν διεθνή όμιλο και να διευκολύνουμε την εφαρμογή της ευρωπαϊκής πολιτικής για την περιφερειακή αγορά», υπογράμμισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα