Κλειστά μαγαζιά βρήκε ο Α. Τσίπρας στη Μυτιλήνη – Στο πόδι οι κάτοικοι

18:51 3/5/2018 - Πηγή: BankWars

Σε ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό βρίσκεται ήδη η Μυτιλήνη, λόγω της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος θα πραγματοποιήσει ομιλία στο αναπτυξιακό συνέδριο του Βορείου Αιγαίου μετά τις επτά το απόγευμα. Αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός μετέχει σε σύσκεψη.

Οι φωτογραφίες που ανήρτησε στο twitter ο δημοσιογράφος του Σκάι Νίκος Υποφάντης είναι αδιάψευστοι μάρτυρες των πρωτοφανών

μέτρων ασφαλείας που έχουν ληφθεί για την πρωθυπουργική επίσκεψη.

Οι κάτοικοι του νησιού ετοιμάζουν «θερμή υποδοχή» στον κ.Τσίπρα και αναμένεται να συγκεκτρωθούν στις επτά το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δήμαρχος Σπύρος Γαληνός θα παραδώσει υπόμνημα με τα αιτήματα των πολιτών του νησιού στον πρωθυπουργό.

Η Μυτιλήνη είναι από νωρίς σήμερα το πρωί «νεκρή» πόλη, αφού ακόμη και τα περίπτερα παραμένουν κλειστά και τα ρολά των καταστημάτων είναι κατεβασμένα. Οι κάτοικοι του νησιού περιμένουν πώς και πώς τον πρωθυπουργό για να διαμαρτυρηθούν έντονα για τα δύο θέματα που τους «καίνε», το προσφυγικό και τον ΦΠΑ, ενώ περιμένουν φυσικά όχι απλά υποσχέσεις, αλλά λύσεις.

Όμως, παρά τις προσπάθειες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να υποβαθμίσει την ένταση και την έκταση των μέτρων ασφαλείας για την πρωθυπουργική επίσκεψη οι φωτογραφίες αποτελούν την απόδειξη της κινητοποίησης: Αυτή την ώρα δρόμοι είναι αποκλεισμένοι με κλούβες των ΜΑΤ και με κορδέλες, δυνάμεις της Ασφάλειας βρίσκονται παντού στην πόλη. Σημειώνεται ότι επί τόπου βρίσκονται διμοιρίες των ΜΑΤ από την Αθήνα και άλλες πόλεις, κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ αλλά και άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών καθώς και ειδικών της ΕΛΑΣ για τις τηλεπικοινωνίες.

Λουκέτο μπήκε σήμερα στην αγορά της Μυτιλήνης, καθώς όλα τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά.

Με αυτόν τον τρόπο αντιδρούν οι κάτοικοι και οι φορείς της Λέσβου στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για να συμμετάσχει στο 14ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου. Παράλληλα, στο νησί έχουν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις και απεργίες.

Αδιάψευστος μάρτυρας είναι οι φωτογραφίες από την αγορά του νησιού. Τα καταστήματα έχουν κατεβασμένα τα ρολά, ενώ οι δρόμοι στην αγορά της Μυτιλήνης είναι έρημοι από κόσμο.

Υπενθυμίζεται πως πάγιο αίτημα των κατοίκων και των φορέων είναι η άμεση αποσυμφόρηση από τον μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών, αλλά και η διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα