ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Μνημόνιο συνεργασίας με την Sumec για την ανάπτυξη ΑΠΕ

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα η ΔΕΗ Ανανεώσιμες με την κινεζική SUMEC Group.

Η συμφωνία υπεγράφη μεταξύ του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, Ηλία Μοναχολιά, και του προέδρου της SUMEC, Cai Jibo, παρουσία του προέδρου και διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ κ. Μ. Παναγιωτάκη, ο οποίος είναι και Πρόεδρος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Η συμφωνία αφορά στη συνεργασία

των εταιρειών για την ανάπτυξη έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και στην παροχή ενεργειακών υπηρεσιών και ειδικότερα εξοικονόμησης ενέργειας. Οι εκπρόσωποι της SUMEC δήλωσαν ότι στόχος τους είναι να γίνει η Ελλάδα βάση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΗ υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία της συνεργασίας της ΔΕΗ Ανανεώσιμες με τη SUMEC, πράγμα για το οποίο η ΔΕΗ θα παράσχει κάθε στήριξη, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας της SUMEC με την ίδια τη ΔΕΗ στον τομέα των ενεργειακών υπηρεσιών, ο οποίος προβλέπεται από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους.

Η κινεζική εταιρεία SUMEC ανήκει στον όμιλο της China National Machinery Industry Corporation (SINOMACH) η οποία ιδρύθηκε το 1978. Επισημαίνεται ότι στον ίδιο όμιλο ανήκει και η γνωστή CMEC.

Στην συνάντηση παραβρέθηκε επίσης και ο εκπρόσωπος της SINOSURE (China Export & Credit Insurance Co), εταιρεία ασφάλισης επενδύσεων στο εξωτερικό, κ. Liu Huifeng.

Keywords
Τυχαία Θέματα