Δεύτερη μέρα κερδοφορίας στην Ευρώπη με «οδηγό» τις μετοχές πρώτων υλών και ενέργειας

Άνοδο για δεύτερη μέρα καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές, χάρη στο ριμπάουντ των μετοχών πρώτων υλών και πετρελαίου, εν μέσω περιόδου ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ.

Ο Stoxx Europe 600 ενισχύεται κατά 0,5% στο Λονδίνο, έχοντας χθες καταφέρει να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε στις αγορές εξαιτίας της πτώσης του πετρελαίου.

Ο δείκτης οδεύει προς το υψηλότερο κλείσιμο από τον Ιανουάριο.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης έχει υποχωρήσει κατά 16%, μετά τα επίπεδα ρεκόρ που «άγγιξε» τον Απρίλιο του 2015.

Ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,8% στις 6.404 μονάδες, ο DAX καταγράφει άνοδο 1,2% στις 10.242 μονάδες, ο CAC 40 καταγράφει άνοδο 1,26% στις 4.563 μονάδες, ο ΙΒΕΧ κινείται με κέρδη 1,12% στις 8.981 μονάδες και ο FTSE MIB καταγράφει άνοδο 1,32% στις 18.600 μονάδες.

Τότε η έναρξη του προγράμματος αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ έδωσε ώθηση στο επενδυτικό κλίμα. Σήμερα οι επενδυτές περιμένουν την συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη για να αξιολογήσουν την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Ο ενεργειακός δείκτης διέκοψε τη διήμερη πτώση, ακολουθώντας την πορεία του πετρελαίου, με την Subsea 7 SA και την Tullow Oil SA να ενισχύονται κατά 2%. Η Anglo American Plc οδηγεί υψηλότερα τις μετοχές εμπορευμάτων, με κέρδη 4,9%. Ράλι 4,9% για την L'Oreal SA μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελεσμάτων.

Στις υπόλοιπες μετοχές, η Roche Holding AG ενισχύεται κατά 1,1%, μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελεσμάτων. Πτώση 2,8% για την Zalando SE.

Keywords
Τυχαία Θέματα