Bild: Μεταμφιεσμένοι τρομοκράτες σχεδίαζαν χτύπημα σε 100 παραθαλάσσια θέρετρα της Γερμανίας


Συναγερμός έχει σημάνει στη Γερμανία, από δημοσίευμα της Bild, που αναφέρει ότι σχεδιάζεται τρομοκρατικό χτύπημα στις ακτές της Βαλτικής.

Οι γερμανικές Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή και σύμφωνα με την εφημερίδα η ομοσπονδιακή υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας ενημερώθηκε από τις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες για το ενδεχόμενο χτύπημα.

Βάση του δημοσιεύματος οι τρομοκράτες είχαν και το τελικό πλάνο, να μεταμφιεστούν σε πωλητές παραλίας και να χτυπήσουν τις γερμανικές ακτές.
Οι ιταλικές μυστικές

υπηρεσίες έλαβαν τις πληροφορίες τους από την Αφρική και, όπως αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ, η απειλή αφορά κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως τις ακτές της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Νότιας Γαλλίας.

Η Die Welt, αναφερόμενη στο δημοσίευμα της Bild, υπενθυμίζει τη σφαγή που είχε σημειωθεί σε παραλία της Τυνησία το περσινό καλοκαίρι, όπου τρομοκράτης σκότωσε 38 τουρίστες, μεταξύ τους και Γερμανούς πολίτες. Ο 24χρονος άνδρας – μέλος του ΙΚ που ανέλαβε μετά την ευθύνη – βγήκε στην παραλία από βάρκα, τράβηξε ντουφέκι και «γάζωσε» τους τουρίστες. Στη συνέχεια σκοτώθηκε και ο ίδιος από πυρά αστυνομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα