Δεύτερη ημέρα κερδών στην Ευρώπη – Σε υψηλό εβδομάδας ο DAX

Με άνοδο κινούνται και σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές αποστασιοποιούνται από τα ισχυρότερα του αναμενόμενου στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και στρέφουν την προσοχή τους στα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 πριν λίγο σημείωνε άνοδο 0,66% με τους περισσότερους κλάδους και τους μεγαλύτερους δείκτες σε θετικό πρόσημο.
Πριν λίγο, ο FTSE 100 στο +0,58%, o γερμανικός DAX στο +0,76% που αποτελεί και το υψηλότερο επίπεδο

σε διάστημα μεγαλύτερο της μιας εβδομάδας, o CAC40 στο +1,29%, o FTSE MIB στο +0,93%, o IBEX35 στο +1,34%

Στις ΗΠΑ, οι δείκτες ξεκίνησαν με απώλειες καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό ενίσχυσαν την αίσθηση ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει σε περισσότερες αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων εντός του 2018. Ωστόσο, η εικόνα γρήγορα αντιστράφηκε και η Wall Street κατέγραψε την τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση με κέρδη.

Στην Ασία, οι μετοχές ενισχύθηκαν, με τον διευρυμένο δείκτη MSCI για την περιοχή Ασίας – Ειρηνικού πλην Ιαπωνίας να ενισχύεται κατά 1%.

Στα εταιρικά νέα, σήμερα ανακοινώνουν αποτελέσματα μεταξύ άλλων οι Nestle, Schneider και Airbus Group.

Ο τίτλος της Airbus καταγράφει τις καλύτερες επιδόσεις στον Stoxx600 με άνοδο σχεδόν 10% μετά την ανακοίνωση ότι τα κ΄ρτδη και τα έσοδα δ' τριμήνου ξεπέρασαν τις προβλέψεις. Παράλληλα, ο ευρωπαϊκός κολοσσός αεροναυπηγικής εκτιμά ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη αυτό το έτος θα αυξηθούν 20%, ενώ ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αυξήσει το μέρισμα προς τους μετόχους κατά 11%.

Βουτιά άνω του 2% σημειώνει ο τίτλος της Nestle μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι τα κέρδη υποχώρησαν το 2017, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Τις χειρότερες επιδόσεις σημειώνει η βρετανική Indivior. Η εταρεία που κατασκευάζει φαρμακευτικά σκευάσματα για την καταπολέμηση του εθισμού στα οπιούχα ανακοίνωσε ότι τα νομικά της κόστη αυξήθηκαν κατά 185 εκατ. δολ. το τελευταίο τρίμηνο του 2017. Η μετοχή κατρακύλησε κατά 9%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο πάνω από 1%

Keywords
Τυχαία Θέματα