Δεύτερη εβδομάδα απωλειών στη Wall Street

Νευρικότητα και εναλλαγές προσήμων επικράτησαν σήμερα στη Wall Street, καθώς επιμένουν οι ανησυχίες για τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, με τους τρεις βασικούς δείκτες να ολοκληρώνουν τη συνεδρίαση με αρνητικό πρόσημο.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,39% στις 25.762 μονάδες, με τον S&P 500 να αποδυναμώνεται 0,6% στις 2.859 μονάδες, ενώ -1,04% χαμηλότερα κινήθηκε ο Nasdaq στις 7.816 μονάδες.

Τις εμπορικές ανησυχίες μετρίασε η ανακοίνωση του

Λευκού Οίκου ότι αναβάλλονται οι αποφάσεις για την επιβολή δασμών στα εισαγόμενα αυτοκίνητα, ενώ οι δείκτες γύρισαν σε θετικό έσαφος μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ «εκτοξεύτηκε» σε υψηλό 15 ετών τον Μάιο του 2019, καθώς ενισχύθηκαν οι οικονομικές προσδοκίες μετά την απροσδόκητα ισχυρή ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αποφάσισε την αναβολή για έξι μήνες της απόφασης σχετικά με το εάν θα επιβάλει ή όχι δασμούς στα εισαγόμενα αυτοκίνητα και εξαρτήματα, ώστε να υπάρξει περισσότερος χρόνος για εμπορικές συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ιαπωνία.

Ο Tραμπ ζήτησε από τον Εμπορικό Αντιπρόσωπο των Ηνωμένων Πολιτειών, Robert Lighthizer, να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις και να υποβάλει μια έκθεση εντός 180 ημερών.
Όπως είπε, ορισμένες εισαγωγές αυτοκινήτων και φορτηγών έχουν αποδυναμώσει την οικονομία των ΗΠΑ και απειλούν να βλάψουν την εθνική ασφάλεια.

Ωστόσο, οι ανησυχίες για τις εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ - Κίνας παραμένουν, καθώς κινεζικά ΜΜΕ μετέδωσαν νωρίτερα σήμερα ότι δεν υπάρχει νόημα να συνεχιστούν οι εμπορικές διαπραγματεύσεις, υπογραμμίζοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν είναι ειλικρινής στις διαπραγματεύσεις.

«Οι ΗΠΑ δεν είναι ειλικρινείς όσον αφορά την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τις συνομιλίες για το εμπόριο με την Κίνα και καταστρέφουν την ατμόσφαιρα των διαπραγματεύσεων με τις τελευταίες τους κινήσεις», υπογραμμίζουν τα κινεζικά ΜΜΕ, αναφερόμενα στο διάταγμα του Αμερικανού προέδρου Τραμπ κατά του κινεζικού κολοσσού Huawei.

Keywords
Τυχαία Θέματα