Δάνειο 74,2 εκατ. ευρώ στην Energean από την EBRD

Σε δάνειο 90 εκατ. δολ. (74,2 εκατ. ευρώ) προς την Energean Oil & Gas για την ανάπτυξη των περιουσιακών της στοιχείων, προχώρησε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ενέργεια αποτελεί έναν από τους βασικούς τομείς δραστηριότητας της EBRD. Έτσι, σε συνέχεια της

ενίσχυσης της «πράσινης ενέργειας» με 300 εκατ. ευρώ, η τράπεζα προχώρησε στο δάνειο αυτό σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα τεχνικής βοήθειας προς την εταιρεία, στο πλαίσιο εφαρμογής των νέων κανόνων για την ενίσχυση της ασφάλειας και της προστασίας στην παραγωγή πετρελαίου αλλά και στην προστασία του ανθρώπου και του περιβάλλοντος.

Αιτιολογώντας περαιτέρω την απόφαση χρηματοδότησης, η EBRD τονίζει ότι για πολλά χρόνια η Ελλάδα στηρίζεται σε εισαγωγές για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της, καθώς η εγχώρια παραγωγή περιορίζεται στον λιγνίτη, με την offshore παραγωγή να είναι πολύ μικρή και με λίγες επενδύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Energean εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα του Πρίνου και σύντομα τα πεδία Καρίς και Τανίν στο Ισραήλ, ενώ έχει παρουσία και σε Γιάννενα και Κατάκολο.

Keywords
Τυχαία Θέματα