ΠΟΕ-ΔΟΥ: Αποφάσεις Γενικού Συμβουλίου της 18ης Απριλίου



Αθήνα 30.4.2018
Αρ. Πρωτ.: 1320

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 18.4.2018

Σήμερα 18.4.2018 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 9:30 π.μ. συνεδρίασε το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΔΟΥ, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «ΤΙΤΑΝΙΑ» (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα), με θέματα:

1. Ενημέρωση- τρέχοντα θέματα.
2. Συζήτηση και λήψη απόφασης για το σχεδιαζόμενο νέο βαθμολόγιο - μισθολόγιο της ΑΑΔΕ

και την σύνδεση μισθού με την θέση.
3. Συγχωνεύσεις ΔΟΥ.
4. Ασφάλεια εργαζομένων - συνθήκες εργασίας.
5. Λήψη απόφασης για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας.
6. Λήψη απόφασης για περιστολή δαπανών και ισοσκελισμό προϋπολογισμού της ΠΟΕ - ΔΟΥ.
7. Λήψη απόφασης για κατάθεση προτάσεων προς την ΑΑΔΕ για την λειτουργία του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.
8. Έγκριση μικροεξόδων περιόδου από 21. 1.2018 έως 31.3. 2018.
9. Έγκριση αποφάσεων Εκτελεστικής από 13.2.2018 έως και 28.3.2018.

Με την έναρξη της συνεδρίασης αναγνώστηκε ο ονομαστικός κατάλογος των μελών του Γ.Σ., για την διαπίστωση απαρτίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14§3 του καταστατικού ΠΟΕ- ΔΟΥ.

Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι το Γ.Σ. βρίσκεται σε απαρτία, καθόσον βρέθηκαν παρόντες Τριάντα (30) Γενικοί Σύμβουλοι επί συνόλου τριάντα ενός (31), όπως παρακάτω:

Δικαιολογημένα απών ήταν ο Γενικός Σύμβουλος: 1) ΠΑΝΤΣΙΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Με την έναρξη της συζήτησης έγινε ενημέρωση του Γενικού Συμβουλίου από την Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής, επί του συνόλου των θεμάτων που απασχόλησαν τη διοίκηση στο διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου (31.1.2018).

Μετά την ενημέρωση της Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής, τις τοποθετήσεις και προτάσεις των μελών επί των Θεμάτων Ημερήσιας Διάταξης, το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΔΟΥ προχώρησε στη λήψη των παρακάτω αποφάσεων:

ΘΕΜΑ 2ο: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΟ ΝΕΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ- ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΑΑΔΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΙΣΘΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ.
ΑΠΟΦΑΣΗ 2η:

ΘΕΜΑ 3ο: ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ Δ.Ο.Υ.
ΑΠΟΦΑΣΗ 3η:

ΘΕΜΑ 4ο: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
ΑΠΟΦΑΣΗ 4η:
Για τα θέματα 2,3 και 4 αποφασίστηκε με μυστική ψηφοφορία με ψήφους 18 υπέρ, μια 24ωρη προειδοποιητική απεργία και μια 48ωρη εξουσιοδοτώντας την Εκτελεστική Επιτροπή ως προς την διαμόρφωση του διεκδικητικού πλαισίου και τον ορισμό του χρόνου της ημερομηνίας προκήρυξης των απεργιών, ταυτόχρονα εξουσιοδοτήθηκε η Εκτελεστική όπως οργανώσει περιοδείες προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι.

ΘΕΜΑ 5ο: ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ.
ΑΠΟΦΑΣΗ 5η:
Επειδή έχει πάρει ήδη απόφαση η Εκτελεστική Επιτροπή για ανάθεση σε γραφείο αναλογιστικών μελετών, αναλογιστικής μελέτης για το Ταμείο Αλληλοβοηθείας αποφασίστηκε να ληφθεί απόφαση μετά το πέρας της αναλογιστικής μελέτης.

ΘΕΜΑ 6ο: ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΑΙ ΙΣΟΣΚΕΛΙΣΜΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ.
ΑΠΟΦΑΣΗ 6η:
Υπερψηφίστηκε ο οικονομικός Απολογισμός έτους 2017 με ψήφους 24 υπέρ και 2 κατά. Επίσης ο Προϋπολογισμός έτους 2018 με ψήφους 22 υπέρ και 4 κατά. Όπως επίσης αποφασίστηκε μείωση δαπανών με ψήφους υπέρ 19 κατά 5 και λευκά 3 ως εξής:
1. Μείωση αμοιβών προσωπικού ως η συνημμένη κατάσταση. Με την επισήμανση ότι υπήρξε συναίνεση των εργαζομένων, σε περίπτωση απόλυσης ή συνταξιοδότησης η αποζημίωση θα γίνει με τις αποδοχές πριν την σημερινή μείωση.
2. Μείωση αμοιβής νομικής υποστήριξης από 1.000 ευρώ μηνιαίως σε 500 ευρώ μηνιαίως συν ΦΠΑ.
3. Μείωση αμοιβής εξωτερικού λογιστή από 670 ευρώ σε 400 ευρώ μηνιαίως συν ΦΠΑ.
4. Μείωση εξόδων μετακίνησης από 33.000 ευρώ σε 31.000 ευρώ που αναλύονται ως εξής:
α) Μείωση ημερήσιας αποζημίωσης από 40 ευρώ σε 35 ευρώ. β) Μείωση χιλιομετρικής αποζημίωσης από 0,20 ευρώ σε 0,18 ευρώ.
5. Έξοδα παρατάξεων από 5.000 ευρώ για κάθε παράταξη σε 4.000 ευρώ αναλογικά με την δύναμη των Γενικών Συμβούλων τους.
6. Να γίνει έγγραφο προς την ΑΔΕΔΥ για μείωση από 25.578 ευρώ σε 22.500 ευρώ.
7. Αποφασίστηκε να τεθεί πλαφόν 160 ευρώ για τα αεροπορικά εισιτήρια με την προϋπόθεση να καθορίζεται το επόμενο Γενικό Συμβούλιο από το προηγούμενο Γενικό Συμβούλιο και να ορίζονται σχετικά εγκαίρως η Εκτελεστικές Επιτροπές.
8. Αποφασίστηκε όλοι οι Γενικοί Σύμβουλοι να ανοίξουν Λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς για να εισπράττουν τα έξοδα κίνησης και με αυτό τον τρόπο να μηδενιστούν οι προμήθειες προς άλλες Τράπεζες.
9. Αποφασίστηκε να μειωθούν τα έξοδα απομαγνητοφώνησης κατά 20%.
10. Επιπλέον να μην υπάρχει διανυκτέρευση για τις Εκτελεστικές Επιτροπές εκτός αν υπάρχουν και άλλες εργασίες ή δράσεις.
11. Η αλλαγή κατηγορίας τήρησης βιβλίων από Γ' σε Β' εκτός και εάν με την δαπάνη που αποφασίστηκε για τον λογιστή μπορούν να τηρηθούν σε Γ' κατηγορία.
12. Αλλαγή τρόπου έκδοσης αεροπορικών εισιτηρίων μέσω της Ομοσπονδίας. Και τέλος τα σεμινάρια να γίνονται μόνο διαδικτυακά.

ΘΕΜΑ 7: ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΑΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.
ΑΠΟΦΑΣΗ 7η:
Οι επιμέρους εσωτερικές λειτουργίες της ΑΑΔΕ απέχουν κατά πολύ από αυτό που η κοινή αντίληψη ορίζει ως δημοκρατική λειτουργία με διαφάνεια, αντικειμενικότητα και δικαιοσύνη. Ένας από τους θεσμούς που κυρίως πάσχει και στερείται των παραπάνω χαρακτηριστικών είναι το Υπηρεσιακό Συμβούλιο.
Παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις των αιρετών μελών της ΠΟΕ ΔΟΥ, τακτικών και αναπληρωματικών, για την καλύτερη λειτουργία του, αυτό δυστυχώς δεν έχει καταστεί δυνατόν και η κατάσταση συνεχώς χειροτερεύει αντί να βελτιώνεται. Σε κάθε συνεδρίαση βρισκόμαστε αντιμέτωποι και αντιμέτωπες με λογικές αλαζονείας, αδιαφάνειας, έλλειψης τεκμηρίωσης και αντικειμενικότητας που βάλλουν κατά του θεσμού του υπηρεσιακού συμβουλίου που ως στόχο έχει την δημοκρατικότερη λήψη των αποφάσεων και τη διασφάλιση αφενός της ομαλής λειτουργίας των υπηρεσιών και αφετέρου της διασφάλισης της αντικειμενικής και διαφανούς λήψης των αποφάσεων. Ως εργαζόμενοι και εργαζόμενες, θα αγωνιστούμε για την καθιέρωση αυτών των διαδικασιών διότι είναι θέμα αξιοπρέπειας , αυτοεκτίμησης και ευταξίας. Το επόμενο διάστημα, υλοποιώντας και τις αποφάσεις του Συνεδρίου μας, θα αγωνιστούμε: 1. Για διαφάνεια και αντικειμενικότητα στο τρόπο λειτουργίας των Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Οι εισηγήσεις της υπηρεσίας πρέπει να τίθενται υπόψη όλων των μελών του συμβουλίου τουλάχιστον την προηγούμενη ημέρα της σύγκλισής του. Η τακτική του αιφνιδιασμού και της απόκρυψης που έχει υιοθετηθεί είναι και προσβλητική και ύποπτη. Η δικαιολογία ότι οι εισηγήσεις ολοκληρώνονται μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν πείθει αλλά και αν ακόμη δεχθούμε ότι ισχύει, τότε οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι οι υπηρεσίες πάσχουν, και είναι αναποτελεσματικές.
2. Για καθιέρωση διαδικασίας δημοσιοποίησης καταστάσεων που θα εμφανίζουν την πληρότητα και τα κενά των υπηρεσιών της ΑΑΔΕ έτσι ώστε να περιοριστεί η αυθαίρετη επίκληση « των υπηρεσιακών αναγκών». Συγχρόνως διεκδικούμε καθιέρωση ανώτατου ποσοστού κάλυψης ανά υπηρεσία, πάνω από το οποίο, δεν θα μπορεί να τεκμηριωθεί η άρνηση της υπηρεσίας σε αιτήματα μεταθέσεων, μετακινήσεων και αποσπάσεων των συναδέλφων. Αντίστοιχο ποσοστό προβλέπεται ήδη στις ρυθμίσεις για την κινητικότητα . Κατ' επανάληψη οι εισηγήσεις της υπηρεσίας είναι αρνητικές σε αιτήματα συναδέλφων για μετάθεση ή απόσπαση ενώ το ποσοστό κάλυψης της υπηρεσίας που υπηρετούν αγγίζει σε ποσοστό το 90% .
3. Για ένταξη των μεταθέσεων, αποσπάσεων και μετακινήσεων εντός του νομού στην αρμοδιότητα του Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Η άρνηση της διοίκησης στην ικανοποίηση του δίκαιου αυτού αιτήματος οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η δημοκρατία, η διαφάνεια και η αντικειμενικότητα είναι άγνωστες λέξεις για την ΑΑΔΕ.
4. Για καθιέρωση ενιαίων κανόνων αντιμετώπισης των αιτημάτων των συναδέλφων και συναδελφισσών έτσι ώστε να εδραιωθεί ένα αίσθημα δικαίου, αξιοκρατίας και διαφάνειας.
Τέλος δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για την περιφρούρηση των εργασιακών δικαιωμάτων, και της αξιοπρέπειας όλων των εργαζομένων. ΟΙ διακηρύξεις αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού της Φορολογικής Διοίκησης θα παραμένουν κενό γράμμα όσο η ηγεσία της ΑΑΔΕ αρνείται να διαμορφώσει ένα νέο περιβάλλον που θα σέβεται τους εργαζόμενους και δεν θα τους καθιστά όμηρους αυθαίρετων και αλαζονικών συμπεριφορών με σοβαρές επιπτώσεις στην προσωπική και οικογενειακή τους ζωή.
Διεκδικούμε δημοκρατία, διαφάνεια, αντικειμενικότητα και αξιοπρέπεια στη λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Διεκδικούμε διεύρυνση της δικαιοδοσίας τους και ένταξη όλων των υπηρεσιακών μεταβολών μέσα από αυτά.

Αποφασίστηκε ομόφωνα από το Γενικό Συμβούλιο.

ΘΕΜΑ 8ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΙΚΡΟΕΞΟΔΩΝ ΑΠΟ 21.1.2018 έως 31.3.2018
ΑΠΟΦΑΣΗ 8η
Εγκρίθηκαν από το Γενικό Συμβούλιο τα μικροέξοδα της ΠΟΕ-ΔΟΥ για το χρονικό διάστημα από 21.1.2018 έως 31.3.2018.

ΘΕΜΑ 9ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟ 13.2.2018 έως 28.3.2018
ΑΠΟΦΑΣΗ 9η:
Δεν ελήφθη απόφαση.

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ:

Η ΠΟΕ-ΔΟΥ καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη αθλιότητα από πλευράς Υπουργείου Οικονομικών και ΑΑΔΕ, που επί δέκα πλέον μήνες συνεχίζει να έχει απλήρωτες τις συμβασιούχες καθαρίστριες, των οποίων μάλιστα η σύμβαση έχει λήξει από 31/12/17. Οι συναδέλφισσες για άλλη μια φορά υφίστανται την ίδια αντιμετώπιση, αφού και πέρσι ως επί το πλείστον δούλευαν απλήρωτες επί μισό τουλάχιστον χρόνο. Γίνεται πλέον ολοφάνερο ακόμα και για τους πιο καλόπιστους, πως αυτά είναι τα αποτελέσματα της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων και στο Δημόσιο πλέον, των ολιγόμηνων συμβάσεων για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών, της ανακύκλωσης της ανεργίας, σε συνδυασμό με την περιβόητη μείωση του δημοσιονομικού κόστους αλλά και την περιστολή των δαπανών που σχετίζονται με τις κοινωνικές ανάγκες με στόχο την επίτευξη των ματωμένων πρωτογενών πλεονασμάτων: Υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών, με πλευρές της λειτουργίας τους να αφήνονται στην πλήρη εγκατάλειψη (καθαριότητα, αναλώσιμα, θέρμανση) και να προωθούνται σταδιακά σε ιδιωτικοποίηση (εργολάβοι κοκ) και ταυτόχρονα εργαζόμενοι με άθλιες εργασιακές σχέσεις, με μισθούς που δε φτάνουν να καλύψουν ούτε τα βασικά κι από πάνω όμηρους της απληρωσιάς από την κάθε Κυβέρνηση και Διοίκηση της ΑΑΔΕ.
Καλούμε τον Υπουργό και την κυβέρνηση να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους και να πληρώσουν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα στις συναδέλφισσες καθαρίστριες. Παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες και όλους, κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης στο Δημόσιο, με αξιοπρεπείς αποδοχές με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας στον 21ο αιώνα.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:

1) Θέμα: Βελτίωση αποτελεσματικότητας Γενικού Συμβουλίου. Προκειμένου να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα του Γενικού Συμβουλίου καθώς και η συνδιαμόρφωση τα απόψεων από τις παρατάξεις, εξουσιοδοτούμε την Εκτελεστική Επιτροπή να διερευνήσει τον τρόπο έγκαιρης διαβίβασης των προτάσεων των παρατάξεων στους Γενικούς Συμβούλους.

2) Πρόταση Εργαζομένων του Συλλόγου Ημαθίας -Πέλλας -Πιερίας η οποία υιοθετήθηκε από τις παρατάξεις ΣΑΣ και ΟΡΑΜΑ.
Συνάδελφοι, από το 2011 έως σήμερα συντελείται μια μισθολογική αδικία σε βάρος όλων των συναδέλφων που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές λόγω λανθασμένου υπολογισμού της προσωπικής διαφοράς.
Ο υπολογισμός της υπερβάλλουσας μείωσης που έγινε με βάση τις διατάξεις του Ν. 4024/2011 προξένησε τις ακόλουθες ανισότητες:
Α. οι συνάδελφοι οι οποίοι κατά την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου υπηρετούσαν και σήμερα εξακολουθούν να υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές δεν λαμβάνουν κατ' ουσία το επίδομα των απομακρυσμένων και παραμεθόριων περιοχών (που ανέρχεται βάσει νόμου σε 100€), αφού η δοθείσα σε αυτούς προσωπική διαφορά μειώθηκε ισόποσα.
Β. οι συνάδελφοι οι οποίοι κατά την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου υπηρετούσαν σε παραμεθόρια περιοχή και σήμερα μετακινήθηκαν από αυτές
λαμβάνουν μικρότερες αποδοχές εν συγκρίσει με συναδέλφους που υπηρετούν σε ίδιες με αυτούς υπηρεσίες (ευρισκόμενες εκτός παραμεθορίου) και με τους οποίους έχουν τα ίδια χρόνια προϋπηρεσίας και τα ίδια τυπικά προσόντα, λόγω μειωμένης προσωπικής διαφοράς.
Αντίστοιχη ρύθμιση προέβλεπε ο Ν. 4024/2011 για το επίδομα θέσης ευθύνης, ωστόσο η αδικία έγινε γρήγορα αντιληπτή και το ζήτημα διευθετήθηκε άμεσα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου την 16/12/2011 (ΦΕΚ Τεύχος Α 262-16/12/2011).
Επειδή το παραπάνω θέμα αφορά μεγάλο αριθμό συναδέλφων.
Επειδή η όποια λύση του απαιτεί αντίστοιχη με τη νομοθετική ρύθμιση για το επίδομα θέσης ευθύνης.

ΖΗΤΑΜΕ

Τις συντονισμένες ενέργειες της ΠΟΕ ΔΟΥ προκειμένου να αρθεί η μισθολογική αδικία που συντελείται σε βάρος των συναδέλφων που υπηρετούν σε απομακρυσμένες - παραμεθόριες περιοχές.
Αποφασίστηκε από το σύνολο του Γενικού Συμβουλίου ομόφωνα το εξής:
Σύμφωνα με τον Ν.4354/2015 (ΦΕΚ Α' 176) στην πρώτη παράγραφο του άρθρου 27 («Διασφάλιση αποδοχών») ορίζεται ότι: "Σε περίπτωση που από τις ρυθμίσεις των διατάξεων του νόμου αυτού προκύπτουν βασικός μισθός ή τακτικές μηνιαίες αποδοχές χαμηλότερες από αυτές που δικαιούνταν ο υπάλληλος στις 31.12.2015, η διαφορά διατηρείται ως προσωπική. Για τον υπολογισμό της προσωπικής διαφοράς δεν λαμβάνεται υπόψη η οικογενειακή παροχή και το επίδομα θέσης ευθύνης. Το επίδομα αυτό λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό της προσωπικής διαφοράς, μόνο στην περίπτωση που καταβάλλεται στις αποδοχές του υπαλλήλου τον τελευταίο μήνα πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος αλλά δεν προβλέπεται η εκ νέου χορήγησή του με την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος. Η νέα αυτή προσωπική διαφορά μειώνεται από οποιαδήποτε μελλοντική αύξηση των αποδοχών του υπαλλήλου πλην της χορήγησης επιδόματος θέσης ευθύνης και της προωθημένης εξέλιξης (της παραγρ. 1 του άρθρου 11). Τυχόν αύξηση του επιδόματος θέσης ευθύνης καταβάλλεται στο ακέραιο".
Από την ανωτέρω διάταξη προκύπτει ότι η νέα προσωπική διαφορά θα μειώνεται στο μέλλον από οποιαδήποτε μελλοντική αύξηση των αποδοχών του υπαλλήλου, πλην της αύξησης ή χορήγησης επιδόματος θέσης ευθύνης και της προωθημένης μισθολογικής εξέλιξης λόγω αξιολόγησης.
Επειδή, η διάταξη του άρθρου 27 του Ν.4354/2015, όσον αφορά τη μείωση της προσωπικής διαφοράς εκτός της φυσιολογικής μισθολογικής ωρίμανσης, εφαρμόζεται εσφαλμένα και σε περιπτώσεις μετάταξης υπαλλήλων σε ανώτερη κατηγορία, σε περιπτώσεις αναγνώρισης συνάφειας μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου καθώς και σε περιπτώσεις αναγνώρισης προϋπηρεσίας εντός δημοσίου τομέα.
Επειδή, σε αρμονία με τη γενική αρχή που διέπει το σύστημα των προαγωγών (ότι δηλαδή οι υπάλληλοι που κατατάσσονται σε ανώτερες κατηγορίες λόγω των αυξημένων τυπικών τους προσόντων χρειάζονται λιγότερο, σε σχέση με τους υπαλλήλους των κατώτερων κατηγοριών, χρόνο για την προαγωγή τους σε ανώτερο βαθμό) τόσο η μετάταξη των υπαλλήλων σε ανώτερη κατηγορία και η αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου όσο και η αναγνώριση προϋπηρεσίας εντός δημοσίου τομέα αποτελούν κατ' ουσία προωθημένη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη η οποία οφείλεται στα αυξημένα πλέον τυπικά προσόντα αυτών και συνεκτιμώντας ότι η μετάταξη σε ανώτερη κατηγορία του υπαλλήλου, η αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου καθώς και η αναγνώριση προϋπηρεσίας εντός δημοσίου τομέα είναι δικαίωμα του υπαλλήλου δεν μπορεί αυτό να αποβαίνει σε βάρος του.
Για τους παραπάνω λόγους δεν θα πρέπει να επέρχεται μείωση της προσωπικής διαφοράς στις περιπτώσεις μετάταξης του υπαλλήλου σε ανώτερη κατηγορία ή αναγνώρισης συνάφειας μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου ή αναγνώρισης προϋπηρεσίας εντός δημοσίου τομέα.
Αντίθετη εκδοχή καθιστά τη διάταξη του άρθρου 27 §1 του Ν.4354/2015 αντισυνταγματική λόγω παράβασης της αρχής της ισότητας, καθώς χωρίς να συντρέχει κάποιος αποχρών δικαιολογητικός λόγος θα είχε ως αποτέλεσμα υπάλληλος με αυξημένα τυπικά προσόντα να δέχεται μείωση της προσωπικής του διαφοράς και μάλιστα να καταλήγει σε συνολικές αποδοχές (λόγω κρατήσεων) μικρότερες από πριν, σε αντίθεση με άλλον υπάλληλο που δεν αποκτά τα προσόντα αυτά.
Επιπλέον, ενώ δεν επέρχεται μείωση της προσωπικής διαφοράς σε περίπτωση προωθημένης μισθολογικής εξέλιξης που χορηγείται από την υπηρεσία έπειτα από αξιολόγηση του υπαλλήλου, αυτή επέρχεται όταν η προωθημένη μισθολογική (και βαθμολογική) εξέλιξη οφείλεται σε απόκτηση αυξημένων τυπικών προσόντων (πτυχίο ανώτερης κατηγορίας, συναφής μεταπτυχιακός ή διδακτορικός τίτλος) με πρωτοβουλία και δαπάνη του υπαλλήλου, δηλαδή σε περίπτωση απόκτησης πρόσθετων γνώσεων και δεξιοτήτων που όπως είναι ευνόητο λειτουργούν στη συνέχεια προς όφελος της υπηρεσίας.
Τα πλήρη πρακτικά της συνεδρίασης έχουν μαγνητοφωνηθεί και είναι στη διάθεση των μελών του Γενικού Συμβουλίου.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Keywords
δου, ποε, αεροπορικά εισιτήρια, ενιαιο μισθολογιο, αθηνα, τιτανια, βαθμολογιο, μισθολογιο, ααδε, δου, ποε, θεμα, συζητηση, ληψη, ασφαλεια, ψηφοφορία, απεργια, προυπολογισμος, ΦΠΑ, ΑΔΕΔΥ, εισιτήρια, τραπεζες, λειτουργια, τίθενται, κοκ, οραμα, επιδομα, φεκ, λύση, νέα, μεταταξεις, οφείλεται, γεν, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , ψηφοι δημοτικων συμβουλων, σταση εργασιας, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια υπα, απεργιες σημερα, αυξηση φπα, απεργια μμε, αυθαιρετα, απεργια ταξι, απολυσεις στο δημοσιο, ενιαιο μισθολογιο δημοσιων υπαλληλων, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, υπουργειο δικαιοσυνης, μειωση μισθων, επιδομα θερμανσης, αλλαγη ωρας 2012, τραπεζα πειραιως, ογα επιδοματα, απεργια αδεδυ, τελος του κοσμου, αξιολογηση, αποτελεσματα, δημοκρατια, δουλεια, ηγεσια, θεμα, πειραιως, σημερινη, ωρα, αδικια, αεροπορικα, αεροπορικά εισιτήρια, αυξηση, αξιοπρεπεια, αποζημιωση, αρμονια, βρισκεται, γεν, γινει, γινεται, γινονται, γραμμα, διαστημα, δυναμη, δημοσιο, δυστυχως, διοικηση, εγινε, εγγραφο, αιθουσα, ευρω, υπαρχει, εισιτήρια, ενημερωση, εξελιξη, εξοδα, ζωη, ιδια, υπηρεσια, υπηρεσιες, ισχυει, κυβερνηση, λευκα, λειτουργια, ληψη, λύση, μηνες, μισθος, μειωση, οραμα, ουσια, οφελος, οφείλεται, περιβαλλον, ρυθμισεις, ρυθμιση, σεμιναρια, συζητηση, συνεχεια, τίθενται, φορα, ψηφοφορία, απων, ασφαλεια, δικαιωμα, εφαρμογη, λεξεις, μια φορα, τριαντα, τραπεζα, θεματα, υπολογισμος
Τυχαία Θέματα