Χρηματιστήριο: Σε θετική τροχιά, παρά την κατοχύρωση κερδών

Με αντεπίθεση των αγοραστών στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης κατάφερε να γυρίσει το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό δείκτη να κλείνει με κέρδη 0,26% στις 817,24 μονάδες. H αγορά παρουσίασε σήμερα ισχυρή μεταβλητότητα και τελικά βρήκε στηρίξεις σε δεικτοβαρείς μετοχές εκτός του Τραπεζικού κλάδου όπως η Βιοχάλκο η οποία αντέδρασε έντονα ανοδικά μετά την ανακοίνωση για είσοδο στους δείκτες του Stoxx μιας και η άνοδος της κεφαλαιοποίησης της μετοχής οδήγησε τη διαχειρίστρια των ευρωπαϊκών σύνθετων δεικτών να

συμπεριλάβει τη Βιοχάλκο στους κόλπους της από τις 22 Μαρτίου 2021.

Με την αγορά να κάνει χαμηλά ημέρας στις 809 μονάδες όπου και έβγαλε αντιστάσεις το επόμενο στοίχημα της αγοράς είναι να παραμείνει κοντά στα υψηλά του έτους μιας και το διεθνές κλίμα αυτή την στιγμή είναι αρνητικό με το μοτίβο της προηγούμενης εβδομάδας να επαναλαμβάνεται καθώς οι φόβοι για την επίδραση της ανόδου του πληθωρισμού στις πολιτικές των κεντρικών τραπεζών έχουν ξαναεμφανιστεί.

Η άνοδος των πληθωριστικών προσδοκιών και των μακροπρόθεσμων επιτοκίων πυροδοτεί ανησυχίες ότι το παρατεταμένο ράλι στα διεθνή χρηματιστήρια ενδεχομένως να βρίσκεται σε κίνδυνο. Οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν την “όρεξη” των κεντρικών τραπεζών να συνεχίσουν τις αγορές ομολόγων προκειμένου να κρατήσουν χαλαρές τις χρηματοοικονομικές συνθήκες, ενώ η πλειονότητα εξ αυτών αναμένει και την παρέμβαση του επικεφαλής της Fed, Τζέρομ Πάουελ για να διαγνώσει τις προθέσεις.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημείωσε άνοδο 0,17% και έκλεισε τελικά στις 1.964,35 μονάδες η Βιοχάλκο με 5,9% σημείωσε την μεγαλύτερη άνοδο και ακολούθησαν η Εθνική Τράπεζα, ΕΧΑΕ, Τιτάνας, Jumbo και Coca Cola με άνοδο άνω του 15 ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν ο ΑΔΜΗΕ, Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίος, ΔΕΗ, ΟΛΠ και Φουρλής.

Σε αρνητικό έδαφος και με τις μεγαλύτερες απώλειες έκλεισε ο Σαράντης με 3,125 και ακολούθησε η Τράπεζα Πειραιώς με 2,02% ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν ο ΟΠΑΠ, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, Eurobank, Ελλάκτωρ, Λάμδα, Aegean και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ο τζίρος ανήλθε στα 55 εκατομμύρια ευρώ και ο όγκος στα 30,1 εκατομμύρια τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 162 χιλιάδες τεμάχια.

Διαβάστε ακόμα:

Επιστρεπτέα προκαταβολή 6: Πότε θα γίνει η δεύτερη πληρωμή

Το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης είναι ο νέος στόχος της ιταλικής μαφίας

Μετρό Μόσχας: Δεν χρειάζεσαι λεφτά για ένα εισιτήριο, αρκεί «να έχεις… πρόσωπο»

Keywords
Τυχαία Θέματα