Χρηματιστήριο: Μειώνει τις απώλειες από την αρχή του χρόνου – Άνοδος 1,5% στην εβδομάδα

Θετικά έκλεισε το χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό δείκτη να σημειώνει άνοδο 0,22% και να κλείνει τελικά στις 776,09 μονάδες με την δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου να κλείνει και αυτή θετική κατά 1,50% μειώνοντας περαιτέρω τις απώλειες από την αρχή του χρόνου.

Ωστόσο και αυτή η εβδομάδα δεν έκανε τη διαφορά μιας και η μικρή άνοδος που κατέγραψε τελικά ήταν η αντίδραση των υπόλοιπων συνεδριάσεων από την μεγάλη πτώση της συνεδρίασης της Τρίτης.

Οι επενδυτές συνεχίζουν επιλεκτικά τις τοποθετήσεις

και στην ουσία έχουμε ένα άτυπο rotation χωρίς να έχουν την διάθεση να δοκιμάσουν τα επίπεδα πάνω από την αντίσταση των 780 μονάδων που είναι κομβικό σημείο για την συνέχιση ή όχι της μεσοπρόθεσμης κίνησης. Οι πωλητές όταν πλησιάζει η αγορά στην εν λόγω αντίσταση ενεργοποιούνται σε επιλεκτικούς δεικτοβαρείς τίτλους με αποτέλεσμα να ανακόπτουν την προσπάθεια των long.

Η απουσία του Τραπεζικού κλάδου σε αυτή την προσπάθεια της ανόδου είναι και ο βασικός λόγος της αδύναμης ανόδου μιας οι μέχρι τώρα οι εξελίξεις τόσο στο μέτωπο της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και των κεφαλαιακών ενισχύσεων, όσο και η εικόνα της, απροσδιόριστης μέχρι τώρα, “ζημιάς” της πανδημίας στα δανειακά χαρτοφυλάκια των τραπεζών, δεν αφήνουν την εμπιστοσύνη της αγοράς να δώσει την χρηματιστηριακή ώθηση που χρειάζεται ο κλάδος.

Το μόνο ίσως θετικό στοιχείο στην μέχρι τώρα κίνηση του Τραπεζικού δείκτη βασίζεται στις επιμέρους βασικές αξίες που τον απαρτίζουν, καθώς η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας μαζί με εκείνη της Eurobank παρουσιάζουν ενδείξεις ανοδικής ή σταθεροποιητικής ανεξαρτητοποίησης από τις πλαγιοκαθοδικές και έντονα πτωτικές ενδείξεις των μετοχών της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς αντίστοιχα.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης η Τράπεζα Πειραιώς μετά από συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις σημείωσε απώλειες ίσες με το 19% της αξίας της, έκλεισε θετικά κατά 4,28% και ακολούθησαν η Alpha Bank με 2,6%, ο Σαράντης με 2,15% και η ΕΥΔΑΠ με 2,13% και ακολούθησαν με άνοδο 1% η Εθνική Τράπεζα, Μυτιληναίος και ΓΕΚ Τέρνα, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν η Ελλάκτωρ, Λάμδα, Coca Cola, Τιτάνας, Motor Oil, ΟΛΠ και ΑΔΜΗΕ.

Με αρνητικό πρόσημο και με την μεγαλύτερη πτώση έκλεισε η Aegean με 3,99% και ακολούθησαν η Βιοχάλκο, με 1,31%, ΟΠΑΠ με 1,3%, Jumbo με 1,12% και ΔΕΗ με 1,06% ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν η Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, ΕΧΑΕ και Φουρλής.

Ο τζίρος ανήλθε στα 38,6 εκατομμύρια ευρώ και ο όγκος στα 21,1 εκατομμύρια τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 680 χιλιάδες τεμάχια.

Διαβάστε ακόμα:

«Πόλεμος» εκατομμυρίων στο Λιμάνι για τον εφοδιασμό των πλοίων – Το εξώδικο στην Cosco και η αντίδραση των Κινέζων

Καζίνο Ελληνικού: Οριστικός ανάδοχος και τυπικά οι ΓΕΚΤΕΡΝΑ – Mohegan

Πόσο αποτελεσματικό θα είναι το νέο lockdown «μπάμπουσκα»

Keywords
Τυχαία Θέματα