Χρηματιστήριο: Με χαμηλό τζίρο διατηρείται πάνω από τις 910 μονάδες

Σε θετικό έδαφος συνεχίζει η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει κέρδη κατά 0,44% και να βρίσκεται στις 912,09 μονάδες, με τις συναλλαγές να κινούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και με την αγορά να εκμεταλλεύεται την απουσία των πωλητών και να παραμένει σε επίπεδα άνω των 910 μονάδων δημιουργώντας μια απόσταση ασφαλείας από τις 900 μονάδες που αποτελούν μια βασική ζώνη στήριξης.

Οι εξελίξεις αναφορικά με την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της

Alpha Bank εξακολουθούν να επηρεάζουν την αγορά, η οποία προσπαθεί να κρατηθεί στα πολύμηνα υψηλά της, χωρίς να ανακόψει τις εύλογες διορθωτικές κινήσεις που εκδηλώνονται σε αρκετούς τίτλους με την εικόνα του Χρηματιστηρίου Αθηνών να εμφανίζει δύο συγκεκριμένα χαρακτηριστικά: το πρώτο είναι το stock picking σε τίτλους που επωφελούνται από την επικείμενη εισροή κεφαλαίων από το Ταμείο Ανάκαμψης και τις κινήσεις – αντίβαρα στις πιέσεις συγκεκριμένων τίτλων. Έτσι βλέπουμε πολύ μικρά βήματα για τον Γενικό Δείκτη, συνάρτηση των υπεραποδόσεων τίτλων, αλλά και των έντονων πιέσεων σε λίγους.

Την ίδια ώρα, ο Γενικός Δείκτης προσπαθεί και σήμερα να διακρατήσει τις 910 μονάδες, οι οποίες δεν αποτελούν κάτι παραπάνω από ένα ψυχολογικό σκαλοπάτι που συντηρεί την επαφή με την αντίσταση των 920 – 930 μονάδων. Η αντίσταση αυτή είναι δύσκολο να δοκιμαστεί όταν ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται σε τέτοιον “αναβρασμό”, αλλά μέχρι τώρα η αγορά έχει δείξει ότι μπορεί να ενεργοποιήσει τις άμυνες, κυρίως από δεικτοβαρείς μετοχές που έχουν επιχειρηματικά νέα μπροστά τους.

Η αντίσταση αυτή θα απαιτήσει αυξημένα συναλλακτικά δεδομένα και πιθανόν περισσότερο χρόνο, ενώ θα πρέπει να μην υπάρξουν εξωγενείς διαταραχές στο περιβάλλον, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό ικανές να διαταράξουν την επενδυτική ψυχολογία.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει άνοδο 0,45%, στις 2.206,08 μονάδες, η Aegean μετά την πετυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που έκανε σημειώνει για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα τα περισσότερα κέρδη με 3,01% και ακολουθούν η Jumbo και η Alpha Bank με 2,45% και 1,8% αντίστοιχα με την Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, Μυτιληναίος, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Εθνική, Coca Cola, Τιτάνας και ΕΥΔΑΠ να είναι ήπια ανοδικές.

Σε αρνητικό πρόσημο η Ελλάκτωρ με 2,42%, η Motor Oil με 1,36% και τα Ελληνικά Πετρέλαια με 1,26% και ακολουθούν η ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, Eurobank, ΟΛΠ, Σαράντης, Λάμδα, ΕΧΑΕ, Βιοχάλκο και ΓΕΚ Τέρνα.

Διαβάστε ακόμα:

Σταϊκούρας: Οι 5 στόχοι του οικονομικού επιτελείου – Τι είπε για μειώσεις φόρων

Καραμανλής: Αύριο υπογράφεται η σύμβαση για το βόρειο κομμάτι του Ε65

ΕΦΚΑ: Πώς γίνεται η αναγνώριση των χρόνων ασφάλισης με εξαγορά – Αναλυτικά παραδείγματα

Keywords
Τυχαία Θέματα