Χρηματιστήριο Αθηνών: Έντονη μεταβλητότητα – Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ

Αρνητικό ξεκίνημα με έντονη μεταβλητότητα στην σημερινή συνεδρίαση για το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει απώλειες κατά 0,03% και να βρίσκεται στις 914,14 μονάδες, με τους επενδυτές να κινούνται επιφυλακτικά λίγο πριν τις ομιλίες των αξιωματούχων της αμερικανικής Federal Reserve στο συμπόσιο νομισματικής πολιτικής στο Jackson Hole των ΗΠΑ. Το συμπόσιο ξεκινά

σήμερα, με την κρίσιμη ομιλία του προέδρου της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ να είναι προγραμματισμένη για αύριο.

Οι αναλυτές δεν αποκλείουν ο διοικητής Τζερόμ Πάουελ να ανακοινώσει αύριο το χρονοδιάγραμμα για τον σταδιακό περιορισμό των αγορών στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της τράπεζας, πραγματοποιώντας το πρώτο βήμα για την απομάκρυνση της από τις ιδιαίτερα διευκολυντικές πολιτικές που υιοθέτησε για να αντιμετωπίσει την κρίση του κορωνοϊού.

Επιστρέφοντας στο Χρηματιστήριο Αθηνών και σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις αναλυτών, δεν αποκλείεται ο Γενικός Δείκτης να επιχειρήσει κίνηση προς υψηλότερα επίπεδα, με τους όγκους των συναλλαγών να αρχίσουν να βελτιώνονται. Σταδιακά το ενδιαφέρον θα στραφεί και στα εταιρικά αποτελέσματα, με την Alpha Bank και τα Ελληνικά Πετρέλαια να δημοσιεύουν αύριο αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου, μετά το κλείσιμο της Αγοράς.

Τεχνικά, η υπέρβαση των 900 μονάδων αποτελεί βραχυπρόθεσμα θετική εξέλιξη, όμως οι αντιστάσεις στις 920 και ιδιαίτερα η κύρια αντίσταση των 950 μονάδων, είναι και οι βασικοί στόχοι των επόμενων εβδομάδων. Υπενθυμίζουμε ότι περιοχή των 950 μονάδων αποτελεί αντίσταση σχεδόν 7 ετών, με τις δύο “κρούσεις” τον Φεβρουάριο του 2015 και τον Ιανουάριο του 2020 να μην καταφέρνουν να την διασπάσουν ανοδικά. Βραχυπρόθεσμη στήριξη, πλέον, εντοπίζεται στην περιοχή των 900 μονάδων, ενώ χαμηλότερα παραμένουν οι γνώριμες ζώνες των 880 και 830 μονάδων.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει κέρδη κατά 0,02% και βρίσκεται στις 2.190,05 μονάδες η Εθνική με 1,14% και η Aegean με 1,11% σημειώνουν την μεγαλύτερη άνοδο και ακολουθούν ΕΧΑΕ, Σαράντης, Alpha Bank, Eurobank, ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης, Ελληνικά Πετρέλαια, Τέρνα Ενεργειακή, Τιτάνας ΕΛΧΑ, Jumbo, Πειραιώς και Λάμδα ήπια ανοδικά. Σε αρνητικό έδαφος με ήπιες απώλειες η ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Βιοχάλκο και Μυτιληναίος.

Διαβάστε ακόμη:

Πλειστηριασμοί: Το… ασφαλτάδικο, τα catamaran που έμειναν στα αζήτητα και το τάνκερ των $14 εκατ. (pics)

Εμβόλιο COVID-19: Πότε θα κάνουμε την τρίτη δόση – Τι σχεδιάζουν οι ΗΠΑ

«Έσβησαν» φόροι 32 εκατ. ευρώ με τα κουπόνια των παγίων δαπανών

Keywords
Τυχαία Θέματα