Χρηματιστήριο: Αναμονή και... δυσπραγία στις 650 μονάδες

της Όλγας Μπαλαφούτη

Με προσεκτικές και συγκρατημένες τοποθετήσεις, οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και Τρόικας, κρατώντας τον Γενικό Δείκτη στο ψυχολογικό όριο των 650 μονάδων.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο Euroworking Group επιβεβαιώθηκε η σημαντική πρόοδος η οποία έχει καταγραφεί από την ελληνική πλευρά, ως προς την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ενώ έγινε αναφορά και στα θετικά

μέτρα που έχουν συμφωνήσει οι δύο πλευρές. Στόχος όλων αποτελεί η όσο το δυνατόν ταχύτερη επίτευξη μιας συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο (Staff Level Agreement) και οι εργασίες θα συνεχιστούν προς αυτή την κατεύθυνση και την επόμενη εβδομάδα, μέσω προγραμματισμένων τηλεδιασκέψεων σε τεχνικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο επικεφαλής τεχνοκρατών, πριν από το Eurogroup της 20ης Μαρτίου.

Στο ταμπλό, υπάρχει μεταβλητότητα με συνεχείς εναλλαγές προσήμων τόσο των δεικτών όσο και των επιμέρους τίτλων.

Πριν από λίγο ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 650 μονάδες, με οριακή άνοδο της τάξης του 0,25%.

Η Πειραιώς, η Εθνική, η Τιτάν και η ΔΕΗ σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Alpha Bank, ΕΧΑΕ, Ελλάκτωρ, Aegean, Βιοχαλκο, Eurobank και Folli Follie.

Στον αντίποδα, Motor Oil και ΟΛΠ είναι στο +1,1%. Χωρίς μεταβολή οι Μυτιληναίος, ΜΕΤΚΑ και Jumbo.

Τι δείχνει η τεχνική ανάλυση

Ουσιαστικά, η αναμονή των επενδυτών συνεχίζεται, σύμφωνα με τον Απόστολο Μάνθος της ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΧΕΠΕΥ, με το Γενικό Δείκτη να κάθεται πάνω από το όριο ανοχής των αγοραστών στις 638 μονάδες αρνούμενος όμως να αναμετρηθεί με τη καθοδική γραμμή τάσης, που ενώνει τις τελευταίες τέσσερις τοπικές κορυφές και διέρχεται από τις 657 μονάδες.

Πιθανή επιβεβαιωμένη ανοδική τμήση της εν λόγω γραμμής με τζίρο συναλλαγών άνω των 70 εκατ. ευρώ θα βάλει τις βάσεις για μια γρήγορη ανάβαση προς το επίπεδο πρώτης αντίστασης των 685 με 690 μονάδων. Μέχρι τότε όμως η συνεχόμενη δυσπραγία επισκιάζει τις όποιες σύντομες προσπάθειες ανοδικής επαγρύπνησης.

Εντωμεταξύ, για άλλη μια φορά η είσοδος του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 μέσα στη ζώνη αντίστασης των 1740 με 1760 μονάδων έφερε ανοδικό «ρετάρισμα». Μόνο η διαφυγή από την εν λόγω ζώνη θα δώσει πάτημα για την προσέγγιση των 1800 μονάδων.

"Όσο ο Τραπεζικός Δείκτης «κρατάει» τη γραμμή στήριξης στις 740 με 743 μονάδες παραμένει στο ανοδικό παιχνίδι των 840 με 850 μονάδων. Εάν όμως στις επόμενες συνεδριάσεις πραγματοποιηθεί καθοδική τμήση με αυξημένο τζίρο συναλλαγών θα δώσει τιμές χαμηλότερα των 720 μονάδων", καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα