Χωρίς αποτέλεσμα ο διαγωνισμός για το La Mirage στην Ομόνοια

Της Στεφανίας Σούκη

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε τελικά ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του πρώην ξενοδοχείου La Mirage στην Ομόνοια, ο πρώτος διαγωνισμός που πραγματοποίησε η νέα Υπηρεσία Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο του φιλόδοξου εγχειρήματος για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Χθες πραγματοποιήθηκε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.e-publicrealestate.gr η ηλεκτρονική

δημοπρασία με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι, αν και πριν τη διαδικασία είχε υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον από υποψήφιους επενδυτές και δή από το εξωτερικό, τελικά δεν υπήρξε αίσια κατάληξη.

Ερωτηματικό αποτελεί το αν και πώς θα πραγματοποιηθεί νέα διαδικασία, δεδομένου ότι οι διατάξεις που διέπουν τη λειτουργία της ΥΠΑΑΠΕΔ και ψηφίστηκαν μέσα στο 2016 δεν προβλέπουν συγκεκριμένη διαδικασία για τα ακίνητα που «βγαίνουν» σε διαγωνισμούς αλλά τελικά δεν βρίσκουν το δρόμο της αξιοποίησης.

Το πρώην ξενοδοχείο La Mirage στην Ομόνοια, επί της οδού Κοτοπούλη 3, ήταν το πρώτο από τα μεγάλα ακίνητα που βγήκαν προς αξιοποίηση με μακροχρόνια παραχώρηση 40 ετών, μέσω του ανοικτού δημόσιου ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού, ενώ έπονται και νέες διαδικασίες για μικρότερα ακίνητα έως και αύριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα