Χάρτης εξόδου από την κρίση: Ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για την Ελλάδα το πρώτο βιβλίο της διαΝΕΟσις

Το βιβλίο αποτελεί μια ολοκληρωμένη προσπάθεια χαρτογράφησης των δομικών αιτίων της ελληνικής κρίσης, και μια συνολική πρόταση για την έξοδο από αυτή. Στο πρώτο μέρος αναλύονται οι λόγοι αποτυχίας του προηγούμενου παραγωγικού μοντέλου της χώρας και αξιολογείται η πορεία της οικονομίας στην περίοδο των Μνημονίων, ενώ στη συνέχεια παρουσιάζεται ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, μέσα από μια σειρά ρεαλιστικών και ιεραρχημένων προτάσεων πολιτικής.

Η συγγραφική ομάδα του βιβλίου, με συντονιστή τον Καθηγητή του ΟΠΑ και μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της διαΝΕΟσις Πάνο Τσακλόγλου αποτελείται από τους: Γιώργο Οικονομίδη Αναπληρωτή Καθηγητή του ΟΠΑ, Γιώργο Παγουλάτο Καθηγητή του ΟΠΑ και μέλος του Advisory Board της διαΝΕΟσις, Χρήστο Τριαντόπουλο Ερευνητή ΚΕΠΕ και Αποστόλη Φιλιππόπουλο, Καθηγητή του ΟΠΑ.

Το βιβλίο απευθύνεται στο ευρύ κοινό, αλλά αποτελεί και χρήσιμο εργαλείο για την έρευνα και την ανάλυση της ελληνικής κρίσης, καθώς και για τη διαμόρφωση πολιτικών αντιμετώπισής της.

Kυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία και κοστίζει €9.

Keywords
Τυχαία Θέματα