Συνεχίζεται ο επεκτατισμός του Ερντογάν

Ο... σουλτάνος Recep Tayyip Erdogan έχει αρχίσει να μιλά για τα σύνορα της Τουρκίας, αναφέροντας πως μάλλον πρέπει να επεκταθούν ολίγον τί προς τα έξω. Στη Συρία και το Ιράκ, ο στρατός του εμπλέκεται σε εξωτερική διαμάχη, διεκδικώντας έμμεσα, εδάφη. Χάρτης της "Μεγάλης Τουρκίας" έχουν ήδη κυκλοφορήσει.

Αυτό αυξάνει και τις πιθανότητες πως ο Erdogan,

o οποίος ξεπέρασε το πρόσφατο πραξικόπημα, θέλει να εδραιώσει την 14χρονη κυριαρχία του, προσαρτώντας ξένα εδάφη. Παρόλα αυτά οι αναλυτές δεν το θεωρούν και τόσο επεκτατικό, γεωπολιτικά, αλλά μόνο πολιτικά, αφού ο Erdogan θέλει να αυξήσει την κυριαρχία του επί της χώρας.

Θέλει να κάνει τη θέση του την ύψιστη θέση διοίκησης της χώρας του, και όχι την αμιγώς διαδικαστική που ήταν όταν πρωτοπήρε τα σκήπτρα της προεδρίας.

Η πρόσφατη ανάφλεξη των σχέσεων με την κουρδική μειονότητα έχει οδηγήσει σε βία και διαδηλώσεις και σε τρομοκρατικές ενέργειες από κουρδικές οργανώσεις. Εκεί βασίζεται και η προσπάθεια του Erdogan να επαναφέρει τη θανατική ποινή, την οποία θα επιβάλλει σε Κούρδους αντάρτες και πραξικοπηματίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα