Χαλκόρ: «Απορροφά» την Ελβάλ

Στην ενοποίηση ενός ακόμα βραχίονα του ομίλου Βιοχάλκο προχωρά η διοίκηση με την απόφαση για συγχώνευση της Χαλκόρ με την Ελβάλ.

Σήμερα ανακοινώθηκε πως τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών αποφάσισαν "την έναρξη προπαρασκευαστικών ενεργειών για τη συγχώνευση με απορρόφηση της μη εισηγμένης στο Χ.Α. εταιρίας Ελβάλ από την εισηγμένη στο Χ.Α. εταιρία Χαλκόρ.

Οι διοικήσεις των δύο εταιριών ανέθεσαν στον ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο «TMS Ανώνυμη Εταιρεία

Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών» να προβεί στην αποτίμηση των Συγχωνευόμενων Εταιριών και τη σύνταξη της σχετικής έκθεσης αποτίμησης, καθώς και στην ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρία «ABACUS Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές Ανώνυμη Εταιρεία» να προβεί στην διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων των Συγχωνευομένων Εταιριών και να συντάξει τη σχετική έκθεση.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως "στη φάση αυτή δεν έχει διενεργηθεί αποτίμηση των Συγχωνευομένων Εταιριών, ούτε έχει προταθεί σχέση ανταλλαγής μετοχών. Η Χαλκόρ ΧΑΚΟΡ +1,92% εκτιμά ότι η σκοπούμενη συγχώνευση θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι την 31/12/2017, ενώ, σε κάθε περίπτωση, η ολοκλήρωσή της τελεί υπό την αίρεση της λήψης των, κατά νόμο, αποφάσεων και εγκρίσεων".

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου Βιοχάλκο "μέσω της εν λόγω συγχώνευσης δι' απορροφήσεως, θα δημιουργηθεί μια έντονα εξαγωγική, βιομηχανική και οικονομική οντότητα στον τομέα της επεξεργασίας μη σιδηρούχων μετάλλων, εισηγμένη στο Χ.Α. Το μεγαλύτερο οικονομικό μέγεθος και η ευρύτερη επιχειρηματική εμβέλεια που θα αποκτήσει η εταιρία θα καταστήσει ευχερέστερη την πρόσβαση στις χρηματοοικονομικές αγορές, ενώ ταυτόχρονα το νέο σχήμα θα αξιοποιήσει οικονομίες κλίμακας και συνέργειες που θα προκύψουν". Πηγές της διοίκησης υποστήριζαν πως με τη συγχώνευση δημιουργείται μια εταιρεία με έσοδα περί το 1,6 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα