Sistema Europe: 343 νέοι μουσικοί απ' όλο τον κόσμο στέλνουν ένα μήνυμα ενότητας

Την Τρίτη 1 Αυγούστου 2017 το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου φιλοξενεί μια ορχήστρα ξεχωριστή, στο ιστορικό Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Περισσότεροι από 343 έφηβοι μουσικοί από όλο τον κόσμο θα συναντηθούν επί σκηνής, κάτω από τον επιβλητικό βράχο της Ακρόπολης, σε μια κοινή συναυλία της Νεανικής Ορχήστρας Sistema Europe.

El Sistema – Κοινωνική δράση μέσω της μουσικής

Η Νεανική Ορχήστρα Sistema Europe (SEYO) αποτελείται

από 343 νεαρούς μουσικούς, ηλικίας 10-26 ετών, και 30 δασκάλους μουσικής από 27 χώρες που εφαρμόζουν τα προγράμματα της Sistema με στόχο την «κοινωνική ένταξη μέσω της μουσικής». Τα μέλη της SEYO θα έρθουν φέτος στην Αθήνα, για να συναντήσουν την πολυπολιτισμική χορωδία και ορχήστρα του El Sistema Greece και να πραγματοποιήσουν την ετήσια καλοκαιρινή συνάντησή τους, όπου και θα γιορτάσουν τη δύναμη της μουσικής και την ικανότητά της να γεφυρώνει λαούς, θρησκείες, πολιτισμούς μέσα από τη νεολαία, ιδίως στους σημερινούς δύσκολους καιρούς για την Ευρώπη.

Το #SEYO2017 Summer Camp θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 19 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου, με τη φιλοξενία του El Sistema Greece. Στη φετινή θερινή ακαδημία του #SEYO στην Αθήνα, νεαροί μουσικοί από διάφορες χώρες θα συμβιώσουν και θα κάνουν μαζί εντατικές πρόβες στο Ωδείο Αθηνών, υπό την καθοδήγηση εξαιρετικών δασκάλων και μουσικών διευθυντών, συμμετέχοντας σε συναυλίες και ανεπίσημες εμφανίσεις σε μεγάλες ευρωπαϊκές σκηνές. Η μεγάλη συναυλία στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου την 1η Αυγούστου θα αποτελέσει το αποκορύφωμα του #SEYO2017 Summer Camp.

Εισιτήρια για τη συναυλία εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα