Χ.Α: Προσπάθεια αντίδρασης μετά τις ανακοινώσεις της FED

Θετικό ξεκίνημα για το Xρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό δείκτη να σημειώνει κέρδη 0,44% και να βρίσκεται στις 915,66 μονάδες με την αγορά να προσπαθεί στην έναρξη της συνεδρίασης να αντιδράσει θετικά από την πτώση των δυο προηγούμενων συνεδριάσεων που οδήγησε τον Γενικό δείκτη από τα υψηλά της Δευτέρας και τις 927 μονάδες στα χαμηλά των 911 μονάδων χτες.

Μετά τις χτεσινές αποφάσεις της FED όπου και άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια, όπως προβλεπόταν άλλωστε,

ανακοινώνοντας όμως ότι βλέπει δύο αυξήσεις μέχρι το 2023 χωρίς να προβλέπεται κάποια αύξηση το επόμενο 18μηνο και με το δεκαετές ομόλογο των ΗΠΑ να είναι βρίσκεται στην περιοχή του 1,55%. Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στο εσωτερικό, όπου οι επιχειρηματικές εξελίξεις τρέχουν είτε στον τραπεζικό κλάδο, με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank να μονοπωλεί εκεί το ενδιαφέρον είτε στον κατασκευαστικό κλάδο και υποδομών με την Lamda Development να ανακοινώνει χτες ότι στις 25 Ιουνίου πρόκειται να γίνει η μεταβίβαση των τίτλων γης στην εταιρεία από το Ελληνικό δημόσιο και η καταβολή της πρώτης δόσης των 300 εκατομμυρίων ευρώ. Για τα σχέδια αξιοποίησης του ακινήτου του πρώην αεροδρομίου με την εταιρεία να έχει σχεδιάσει ήδη τα έργα της πρώτης 5ετίας, τόσο εκείνα που θα υλοποιήσει με ίδιους πόρους όσο και εκείνα που θα προέλθουν από συμπράξεις, αλλά και παραχωρήσεις σε τρίτους παίκτες, πέραν των εξελίξεων σε ό,τι αφορά το καζίνο.

Όσον αφορά την συνεδρίαση και σήμερα προβλέπεται επιλεκτικότητα στις κινήσεις, σε στενά εύρη τιμών, συνεκτιμώντας την αυριανή καταληκτική συνεδρίαση (με triple witching, εισροές/εκροές σε μετοχές που εντάσσονται-εξέρχονται σε/από δείκτες) όπως και την αργία της Δευτέρας. Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει κέρδη 0,31%, στις 2.216,21 μονάδες, η Λάμδα με 2,35% σημειώνει τα περισσότερα κέρδη και ακολουθούν η Aegean με 2,31%, Μυτιληναίος με 1,73% και ΑΔΜΗΕ με 1,49% με την Πειραιώς, Εθνική, Jumbo, Σαράντησς Ελληνικά Πετρέλαια, Ελλάκτωρ, ΟΛΠ, Τιτάνας, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΓΕΚ Τέρνα να ακολουθούν ήπια ανοδικά.

Σε αρνητικό έδαφος και με τις μεγαλύτερες απώλειες η Alpha Bank με 1,69% και ακολουθούν ήπια πτωτικά τα ΕΧΑΕ, Φουρλής, ΔΕΗ, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή και Eurobank με την Βιοχάλκο, ΕΥΔΑΠ και Coca Cola να είναι αμετάβλητες. Τεχνικά και ξεκινώντας από τον Γενικό Δείκτη, όσο αυτός δίνει κλεισίματα υψηλότερα των 908 μονάδων, οι αγοραστές θα συνεχίσουν να έχουν βλέψεις προς τις 950, με απώτερο στόχο τις 1013 μονάδες. Αντίθετα κλείσιμο χαμηλότερα των 908, μπορεί να δώσει κίνηση προς τις 900 (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών) – 895, 852 (ημερήσιο “stop long”) και 835 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 30 εβδομάδων). Αν η εν εξελίξει διόρθωση δεν επεκταθεί χαμηλότερα της ζώνης 2240 – 2200 μονάδες, για τον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, οι αγοραστές θα συνεχίσουν να στοχεύουν προς την υπέρβαση των 2371 μονάδων. Σε περίπτωση κλεισίματος χαμηλότερα των 2200 μονάδων, οι επόμενες στηρίξεις στις 2185, 2176 (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών), 2106, 2077 και 2046 μονάδες (ημερήσιο “stop long”).

Διαβάστε ακόμη:

Ο «χάρτης» με τις οφειλές των πολιτών στην εφορία (πίνακας)

Premia Properties: Μέσα στον Ιούλιο η νέα αύξηση, στόχος μισό δισ. χαρτοφυλάκιο στην 3ετία

Ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές: Ποιες επιχειρήσεις μπαίνουν στη λίστα

Keywords
Τυχαία Θέματα