Χ.Α: Η νευρικότητα λόγω των νέων μέτρων κυριαρχεί στη σημερινή συνεδρίαση

Με την μεταβλητότητα να κυριαρχεί συνεχίζεται η συνεδρίαση στο χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό δείκτη να σημειώνει άνοδο 0,16% χάνοντας τα πρωϊνά κέρδη με τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση να επηρεάζουν τους επενδυτές και να προχωρούν σε ρευστοποιήσεις μιας και η αγορά τουλάχιστον μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου θα είναι σε σκληρό Lockdown με τον Εμπορικό σύλλογο των Αθηνών

να εκτιμά ότι το τρίτο lockdown θα οδηγήσει την μια στις δύο επιχειρήσεις σε λουκέτο ενώ εκτός της Αττικής τα ίδια μέτρα πιθανόν να ισχύσουν και για την θεσσαλονίκη.

Πάντως όπως επισημαίνουν αναλυτές, το γενικό lockdown είναι λίγο έως πολύ αποτυπωμένο στην αγορά, αν και η επίδρασή του δεν είναι ομοιόμορφη στους επιμέρους τίτλους. Εντούτοις καλύπτει τις περισσότερες εισηγμένες, με τους αναλυτές να εφιστούν την προσοχή ότι στις προηγούμενες ανάλογες περιόδους επηρεάστηκαν περισσότερο συγκεκριμένοι κλάδοι, όπως οι τράπεζες, τα ακίνητα, το λιανικό εμπόριο και οι μεταφορές.

Ανθεκτικότητα, από την άλλη, έδειξε ο ενεργειακός κλάδος, όπως φαίνεται και σήμερα στο ταμπλό. Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει άνοδο 0,05% στις 1.804,98 μονάδες η ΔΕΗ συνεχίζει να ηγείται της ανόδου με 3,92% και ακολουθούν η ΓΕΚ Τέρνα με 2,55%, η Τέρνα Ενεργειακή με 1,87%, τα Ελληνικά Πετρέλαια με 1,52% και ο ΟΠΑΠ με 1,25%. Ήπια ανοδικά κινούνται η Coca Cola, Τιτάνας, ΕΥΔΑΠ, Φουρλής, Μυτιληναίος και Λάμδα. Σε αρνητικό έδαφος και με τις μεγαλύτερες απώλειες η Τράπεζα Πειραιώς με 2,15% και ακολουθούν η Εθνική Τράπεζα με 1,94%, Eurobank με 1,79%, Alpha Bank με 1,77%, Motor Oil με 1,48%, Βιοχάλκο με 1,17% ενώ ήπια αρνητικά κινούνται ο ΟΛΠ, Jumbo, ΟΤΕ, ΕΧΑΕ και Σαράντης με τον ΑΔΜΗΕ, Ελλάκτωρ και Aegean να είναι αμετάβλητες. Ο τζίρος στα 29 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε ακόμη:

Λιανεμπόριο: Δείτε αναλυτικά τι θα λειτουργεί και υπό ποιους όρους από αύριο στην Αττική

«Μικραίνει» το mega οικιστικό των 400 κατοικιών των Hines – Henderson στη Βούλα

Spitogatos: Ποιες ήταν οι δημοφιλέστερες περιοχές για αναζήτηση κατοικίας το 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα