Χ.Α: Eνεργειακός κλάδος και κατασκευές δίνουν το σήμα για συνέχιση της ανόδου

H σημερινή συνεδρίαση στο χρηματιστήριο Αθηνών ξεκινά με τον Γενικό δείκτη στις 762,83 μονάδες μετά από την χτεσινή συνεδρίαση που για άλλη μια φορά κυριάρχησε η έντονη μεταβλητότητα καθώς και η διαφοροποίηση στις επιλεκτικές τοποθετήσεις των επενδυτών. Με τον περιορισμένο όγκο συναλλαγών, οποίος δεν δημιουργεί συνθήκες για σημαντική αντίδραση καθώς τα χαρτοφυλάκια παραμένουν εκτός αγοράς με αυξημένη ρευστότητα, το πιο πιθανό σενάριο που είναι και το πιο αισιόδοξο εξαντλείται στην συνέχιση της πλάγιας κίνησης του Γενικού δείκτη

με αποτέλεσμα να βλέπουμε ένα rotation στις μη Τραπεζικές δεικτοβαρείς μετοχές.

Οι τοποθετήσεις των επενδυτών από την αρχή του έτους είναι ξεκάθαρα υπέρ του ενεργειακού κλάδου, κάτι που είχε επισημανθεί από την αρχή του έτους, με τον τίτλο της ΔΕΗ χτες να ξεχωρίζει από τον ενεργειακό κλάδο στον απόηχο της ανακοίνωσης – έγκρισης του συμφωνητικού συνεργασίας με την RWE, από το ΔΣ της Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, με σκοπό την ανάπτυξη Φωτοβολταϊκών Σταθμών έως 2GW, με την μετοχή να κλείνει σε νέα υψηλά 76 μηνών. Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω τίτλος από την προχθεσινή συνεδρίαση έδωσε σήμα επανατοποθετήσεων, το οποίο αναιρείται με κλείσιμο χαμηλότερα των 6,36 ευρώ, με ενδιάμεση στήριξη στα 7,00 ευρώ. Αν επιμείνουν οι αγοραστές, η επόμενη σημαντική αντίσταση στα 8,25 ευρώ.

Αντίστοιχα ξεχώρισε στον κλάδο των κατασκευών η ΓΕΚ Τέρνα με την αγορά να περιμένει την Παρασκευή να ανακοινώνεται ότι η εταιρεία θα είναι ο τελικός ανάδοχος του έργου στο Ελληνικό και με την μετοχή να δίνει σήμα επανατοποθετήσεων. Αντίθετα ο Τραπεζικός κλάδος συνεχίζει να παρουσιάζει την αδυναμία που έχει δείξει από τις αρχές του χρόνου με τις Τραπεζικές μετοχές πλην της Εθνικής Τράπεζας να κλείνουν με αρνητικό πρόσημο και με την Τράπεζα Πειραιώς η οποία ετοιμάζεται για την Α.Μ.Κ. τον επόμενο μήνα να συμπληρώνει στις τελευταίες 20 συνεδριάσεις, δεκαπέντε αρνητικά κλεισίματα, στην πλαγιοκαθοδική κίνηση που έχει ξεκινήσει από τα 1,16 ευρώ (κλείσιμο 13/1), ενώ το χτεσινό κλείσιμο χαμηλότερα των 0,80 ευρώ, τεχνικά, ανοίγει περιθώρια υποχώρησης προς τα 0,70 – 0,69 ευρώ, δίνοντας μία ακόμα “γεύση” αντίδρασης της Αγοράς, όταν επισημοποιείται μία Α.Μ.Κ. στον “πολύπαθο” Τραπεζικό κλάδο, ακόμα και αν δεν έχουν γίνει γνωστοί οι επιμέρους όροι της αύξησης.

Τεχνικά τώρα και στην περίπτωση του Γενικού Δείκτη, για επιστροφή της συγκρατημένης αισιοδοξίας, θα ήταν επιβεβλημένο το κλείσιμο υψηλότερα των 780 – 784 μονάδων. Σε αυτή την περίπτωση, οι επόμενες αντιστάσεις εντοπίζονται στις 795, 809 (ημερήσιο “stop short”) και 900 μονάδες. Για την ίδια περίπτωση και όσον αφορά τον δείκτη Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης χρειάζονται συνεχόμενα κλεισίματα υψηλότερα των 1840 (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών), 1852, 1870, 1903 (gap) και 1935 μονάδων (ημερήσιο “stop short”). Σήμερα πριν την έναρξη της συνεδρίασης ανακοινώνει αποτελέσματα τελευταίου τριμήνου και έτους η Coca Cola.

Διαβάστε ακόμη:

Eστίαση: Αλλάζει η «συνταγή» των ενισχύσεων για να καλύψουν όσους έχουν ανάγκη 

Costa Navarino: Το «χρυσό» deal με τον Τσέχο μεγιστάνα και τα επόμενα σχέδια

Αγορά: Δείτε αναλυτικά τι λειτουργεί από σήμερα και υπό ποιους όρους

Keywords
Τυχαία Θέματα