Μπορεί ο Μίχαλος να γίνει Δήμαρχος Αθηναίων;

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Την κόντρα του προέδρου του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου και του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, τη γνωρίζουμε. Πυροδοτήθηκε μετά από την προσπάθεια του Δημάρχου να οικειοποιηθεί, όπως σχετικά κατηγορήθηκε, το έργο του νέου κτηρίου της οδού Αμερικής φθάνοντας έως και σε κατάληψη από δημοτικούς υπαλλήλους. Κι αυτό σε ένα πρότζεκτ με σημασία για την επιχειρηματική κοινότητα

της πόλης. Να όμως που με μια περίεργη ως προς τις προθέσεις της παρέμβαση, ο Κωνσταντίνος Μίχαλος βάζει φωτιά στο αυτοδιοικητικό αυτή τη φορά σκηνικό.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ με δημόσια τοποθέτηση του μιλάει για μια πόλη που δοκιμάζεται από την ύφεση και για μια σειρά δράσεων προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης της. Μάλιστα σε μια ατζέντα πιο "δεξιά" αναφέρεται σε θέματα τήρησης των νόμων, σεβασμού της περιουσίας, ελεύθερης άσκησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας και για μια δέσμη φιλόδοξων επενδυτικών και οικιστικών πρωτοβουλιών.

Συγκεκριμένα δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα έβλεπαν στο πρόσωπο του προβεβλημένου και με ερείσματα στον επιχειρηματικό κι εμπορικό κόσμο κ. Μίχαλου έναν υποψήφιο για τον Δήμο Αθηναίων και μάλιστα με στήριξη από μεγάλο μέρος της ΝΔ. Γνωστός για την προσωπική του σχέση με τον Κώστα Καραμανλή και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο εκπρόσωπος της αθηναϊκής επιχειρηματικής ζωής, προς το παρόν μένει σιωπηλός μη εκφράζοντας κάποια πρόθεση. Παροικούντες όμως την Επιμελητηριακή Ιερουσαλήμ μιλάνε για μια μια φιλοδοξία που υπαγορεύεται από την ανάγκη των Αθηναίων επιχειρηματιών για πλήρη ανατροπή. Για ένα αίτημα ανθρώπων που για χρόνια απαιτούν ενεργότερο ρόλο του ΕΒΕΑ στα πράγματα μιας Αθήνας που ρημάζει. Και τέλος για μια εναλλακτική υποψηφιότητα απέναντι σε άλλες που πολιτικά προετοιμάζονται ακόμα και από την επίσημη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα