ΑΓΟΡΕΣ: Με μικρή πτώση υποδέχθηκε η Wall τη μείωση φόρων – Πως έκλεισαν μετοχές, χρυσός, πετρέλαιο

Με μικρή πτώση υποδέχθηκε η Wall Street τη δημοσίευση του φορολογικού σχεδίου του Donald Trump, το οποίο προβλέπει μειώσεις φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις και ραγδαίες αλλαγές στο φορολογικό σύστημα των φυσικών προσώπων.

Το φορολογικό σχέδιο Trump προβλέπει τη μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις στο 15%, ενώ τοποθετεί στο 35% τον ανώτατο φορολογικό συντελεστή από το 39,6% προηγουμένως. Προβλέπει επίσης ότι θα καταργηθεί ο φόρος κληρονομιάς, ενώ σύμφωνα

με το σχέδιο δεν θα εκπίπτουν πλέον οι πολιτειακοί και δημοτικοί φόροι από τα εισοδήματα.

Πριν την επίσημη δημοσίευση, καταγράφονταν θετικά πρόσημα, με τον S&P 500 και τον Nasdaq να καταγράφουν νέα ιστορικά υψηλά.α

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Μικτή εικόνα ατην αγορά πετρελαίου, με το συμβόλαιο αργού τύπου WTI στις ΗΠΑ να καταγράφει κέρδη, ενώ το brent μικρές ζημίες, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ που έδειξαν πτώση για τρίτη διαδοχική εβδομάδα.

Το συμβόλαιο αργού τύπου WTI παραδόσεως Ιουνίου σημείωσε κέρδη 0,1% στα 49,62 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το brent Ιουνίου κατέγραψε απώλειες 0,5% τερματίζοντας στα 51,82 δολάρια στο ICE του Λονδίνου.

ΧΡΥΣΟΣ

Το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Ιουνίου υποχώρησε κατά 0,2% στα 1.264,5 δολάρια η ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Ευρωπαικά Χρηματιστήρια: Νέα, μικρά κέρδη σήμερα

Με κέρδη έκλεισαν και σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες.

Ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 κέρδισε 0,47%. Ο DAX ενισχύθηκε κατά 0,05%, ο FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,18% και ο CAC κατέγραψε κέρδη 0,19%. Στην περιφέρεια, με κέρδη 0,15% έκλεισε ο ιταλικός FTSE MIB, o ελβετικός SMI κέρδισε 0,65% και ο πορτογαλικός PSI 20 ενισχύθηκε κατά 0,17%.

Η Credit Suisse, που άνοιξε τον χορό της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων των ευρωπαϊκών τραπεζών με καλύτερες των αναμενόμενων επιδόσεις και σχεδιάζει αύξηση κεφαλαίου ύψους 4 δισεκ. δολαρίων, σημείωσε άνοδο 2,8%.

Τα κέρδη πρώτου τριμήνου των εταιριών στο δείκτη STOXX 600 αναμένεται να αυξηθούν κατά 5,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Thomson Reuters I/B/E/S data. Τα έσοδα αναμένεται να αυξηθούν κατά 5,7%. Τα κέρδη των μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων αναμένεται να αυξηθούν κατά 11,4%.

Keywords
Τυχαία Θέματα