Μπορεί να υπάρξει η Tesla χωρίς τον Elon Musk;

Είναι σχεδόν αδύνατο να φανταστούμε την Tesla Inc. χωρίς τον Elon Musk - τον πρόεδρό της, τον διευθύνοντα σύμβουλο, τον μεγαλύτερο μέτοχο και τη δημόσια εικόνα της.

Αλλά η δίκη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς την Πέμπτη έθεσε ερωτήματα σχετικά με το μέλλον της εκτελεστικής εξουσίας στην εταιρεία καθαρής ενέργειας, στέλνοντας τις μετοχές σε σπειροειδή κάθοδο. Η Επιτροπή κατηγορεί τον Musk, 47 ετών σήμερα, για παραπλάνηση των

επενδυτών με το περίφημο tweet του στις 7 Αυγούστου και επιδιώκει να του απαγορεύσει να παραμείνει ως διευθυντής ή αξιωματούχος.

Η πιθανότητα αυτή, όσο και αν είναι μακρινή, πλήττει την εταιρεία κατά τις τελευταίες μέρες ενός δύσκολου τριμήνου και είναι πιθανό να ενδυναμώσει τις ανησυχίες για την έλλειψη ενός επικεφαλής της επιχείρησης ή ενός σαφούς ν.2 στην Tesla. Αυτό το Σαββατοκύριακο υποτίθεται ότι ήταν ένα εορταστικό ορόσημο, με εκατοντάδες Model3 sedans τελικά να βρίσκουν το δρόμο τους προς τους πελάτες στα κέντρα διανομής σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς η εταιρεία έκανε μια τελική ώθηση για να επιτύχει βιώσιμα κέρδη. Αλλά για άλλη μια φορά, το δράμα γύρω από τον Musk βρίσκεται στο επίκεντρο.

"Αν ο Elon Musk παραιτηθεί ή δεν είναι ο διευθύνων σύμβουλος, η Tesla είναι μια εταιρεία που θα είναι κατά βάση διαφορετική και θα είναι λιγότερο ελκυστική για εμάς", δήλωσε ο Ross Gerber, γενικός διευθυντής της Gerber Kawasaki στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα