Αστροναύτες απογειώνουν - κυριολεκτικά - το Manequin Challenge

Είναι πολύ δύσκολο να παραμένεις ακίνητος την ώρα που αιωρείσαι λόγω έλλειψης βαρύτητας. Με κάποιον μυστηριώδη τρόπο, πάντως, τα μέλη πληρώματος που βρίσκονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το κατάφεραν και, μάλιστα, με πολύ στυλ.

Για του λόγου το αληθές, ο αστροναύτης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, Thomas Pesquet, ανέβασε στο τουίτερ βίντεο με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τέσσερις συναδέλφους του να παίρνουν μέρος στο Manequin Challenge.

Το Manequin Challenge είναι

η νέα μανία του διαδικτύου, που θέλει όσους αποδεχτούν την πρόκληση να σταθούν ακίνητοι για περίπου ένα λεπτό, ενώ η κάμερα περνάει ανάμεσα τους (αν είναι πολλοί) ή γύρω από τον καθένα. Το κλιπ πρέπει αν συνοδεύεται από μουσική που θα ταιριάζει με το ύφος των ανθρώπων.

Δείτε το βίντεο:

Η προσπάθεια των αστροναυτών, όπως καταλαβαίνει κανείς, έγινε viral στο διαδίκτυο, λόγω και της δυσκολίας του εγχειρήματος σε συνθήκες με μηδενική βαρύτητα.

Κάποιοι εκ των συμμετεχόντων στερέωσαν ένα πόδι ή ένα χέρι σε κάτι σταθερό που θα τους βοηθούσε να παραμείνουν ακίνητοι, ενώ την ίδια ώρα ένας εικονολήπτης «πετάει» δίπλα τους και τους βιντεοσκοπεί.

Όπως γράφει ο Pesquet στο τουίτερ, «είμαστε όλο το πλήρωμα μαζί και ανεβάζουμε το #MannequinChallenge t σε νέα ύψη». «Το αποτέλεσμα είναι λίγο τρομακτικό, δεν νομίζετε;»

Αυτό που είναι σίγουρο πάντως είναι ότι το πλήρωμα χρειαζόταν έναν τρόπο να «το ρίξει και λόγο έξω», αφού βρίσκονται σε εξάμηνη αποστολή στον σταθμό.

όσο για τους χρήστες του τουίτερ; Δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την προσπάθεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα