Οι Run-DMC μηνύουν Wal-Mart και Amazon για $50 εκατ.

Μήνυση ύψους 50 εκατ. δολαρίων κατά της Wal-Mart,, της Amazon και άλλων εταιρειών λιανικής κατέθεσε το γνωστό συγκρότησα ράπερ Run-DMC που μεσουράνησε τη δεκαετία του '90, καθώς τα μέλη του ισχυρίζονται ότι πουλούσαν προϊόντα που συνδέοντανα με το όνομα του συγκροτήματος, χωρίς όμως να έχουν λάβει σχετική άδεια.

Ο Darryl "DMC" McDaniels, ιδρυτικό μέλος του γκρουπ και ιδιοκτήτης του brand «Run-DMC»,, είναι ο άνθρωπος που κατέθεσε τη μήνυση στη Νέα

Υόρκη.

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, οι εναγόμενοι «διαφημίζουν, πωλούν, κατασκευάζουν, προμοτάρουν και διανέμουν σειρά προϊόντων» με το εμπορικό σήμα του συγκροτήματος. Τα προϊόντα περιλαμβάνουν ποτήρια, καπέλα, μπλουζάκια, πορτοφόλια κλπ.

Παράλληλα, στην αναφορά σημειώνεται ότι οι εταιρείες λιανικής έχουν καρπωθεί κέρδη παρανόμως, καθώς και ότι έχουν βλάψει το συγκεκριμένο brand, το οποίο λέγεται ότι έχει πετύχει έσοδα άνω των 100 εκατ. δολαρίων από τότε που πρωτοσυστήθηκε στο κοινό τη δεκαετία του 80.

Το συγκρότημα ανακοίνωσε και επίσημα τη διάλυσή του το 2002, λίγο μετά τη δολοφονία ενός από τα μέλη του, του Jason "Jam Master Jay" Mizell, που δέχθηκε πυρά σε στούντιο ηχογραφήσεων που διατηρούσε στο Κουίνς της Νέας Υόρκης.

Το 2009, οι Run-DMC που έχουν στο ενεργητικό τους επιτυχίες, όπως «King of Rock», «It's Tricky» και «Can You Rock It Like This», μπήκαν στο Rock and Roll Hall of Fame. Ήταν το δεύτερο ραπ συγκρότημα στην ιστορία που έτυχε αυτής της τιμής.

Keywords
Τυχαία Θέματα