Αρνητική η επιρροή Ντράγκι στη Wall Street

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με τους επενδυτές να μοιάζουν απογοητευμένοι από τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, κυρίως σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Πτώση 0,33% για τον Dow Jones στις 18.465 μονάδες, με τον S&P 500 να κινείται κατά 0,31% χαμηλότερα στις 2.179 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,49% στις 5.257 μονάδες.

«Η ΕΚΤ κατά

κάποιον τρόπο ξάφνιασε τους επενδυτές, καθώς δεν προχώρησε σε κάποια αύξηση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, ενώ δεν έκανε λόγο για παράταση του χρόνου που αυτό θα ισχύσει», τονίζει ο Jeremy Klein, στρατηγικός αναλυτής της FBN Securities.

Την ίδια ώρα η Apple δεν φαίνεται να έπεισε τους επενδυτές με τα νέα της προϊόντα, με τη μετοχή της να υποχωρεί άνω του 1%. Αρνητική επίδραση είχε και η ανακοίνωση της εταιρείας ότι δεν πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τις πωλήσεις των δύο νέων εκδόσεων του iPhone το πρώτο Σαββατοκύριακο που θα βρεθούν στα ράφια των καταστημάτων σε αρκετές χώρες του κόσμου.

Παράλληλα οι επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους, εκ νέου, στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ, με τις εβδομαδιαίες αιτήσεις για τη λήψη επιδόματος ανεργίας να υποχωρούν κατά 4.000 στα 259.000.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στις αγορές πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να ενισχύεται 1,5% στα 46,19 δολάρια. Πτωτική κίνηση για τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων με αυτή του 2ετούς στο 0,75% και του 10ετούς στο 1,57%.
Απώλειες για τον δείκτη δολαρίου με το ευρώ να φθάνει στο 1,1316 δολ. και το δολάριο να διαμορφώνεται κοντά στα 101,67 γεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα