Αρνητικά πρόσημα στην Ευρώπη – Στο επίκεντρο RBS, Allianz

Με αρνητικά πρόσημα ξεκίνησαν τη μέρα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές είναι σε στάση αναμονής για νέα εταιρικά αποτελέσματα, την ώρα που στις ΗΠΑ η πολιτική αβεβαιότητα αυξάνεται.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε απώλειες 0,12% λίγο μετά το άνοιγμα με τους περισσότερους κλάδους και τους σημαντικότερους δείκτες σε αρνητικό πρόσημο.

Νωρίτερα, o FTSE100 -0,07%, o DAX -0,24%, o CAC40

-0,15%, o IBEX35 +0,08%

Σε ό,τι αφορά τα εταιρικά αποτελέσματα, η RBS ανακοίνωσε αύξηση στα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη β' τριμήνου, καθώς διαμορφώθηκαν στις 1,69 δισ. στερλίνες (2,2 δισ. δολάρια), ενώ ανακοίνωσε επίσης ότι ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει το Άμστερνταμ ως την ευρωπαϊκή της έδρα μετά το Brexit. Η Allianz ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη στο β΄ τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 83,4% στα 2 δισ. ευρώ από τα 1,1 δισ. ευρώ λόγω των υψηλότερων λειτουργικών κερδών και της βελτίωσης του μη λειτουργικού αποτελέσματος. Τα συνολικά έσοδα β΄ τριμήνου αυξήθηκαν κατά 2% στα 30 δισ. ευρώ από τα 29,4 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

Στις ΗΠΑ, οι αποδόσεις του 10ετούς και το δολάριο βρέθηκαν υπό πίεση μετά τις αναφορές ότι ο ειδικός σύμβουλος Ρόμπερτ Μιούλερ είχε εκδώσει κλητεύσεις εν μέσω της διεξαγόμενης έρευνας περί ρωσικής ανάμειξης στις εκλογές του 2016. Οι κλητεύσεις που εκδόθηκαν, σύμφωνα με το Reuters, συνδέονταν με μια συνάντηση τον Ιούνιο του 2016 μεταξύ του Ντ. Τραμπ Jr, του γαμπρού του Τραμπ ,Τζάρεντ Κούσνερ και Ρώσου δικηγόρου.
Πίσω στην Ευρώπη, η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε τα επιτόκια σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, ήτοι 0,25%, ενώ προέβλεψε δύο αυξήσεις επιτοκίων την επόμενη τριετία.

Keywords
Τυχαία Θέματα