Αρνητικά πρόσημα και άτονο επενδυτικό κλίμα στην Ασία

Αρνητικά πρόσημα κυριάρχησαν στις ασιατικές αγορές την Τρίτη, εν μέσω κλίματος αποφυγής ρίσκου στις παγκόσμιες αγορές.

«Οι επενδυτές είναι ανήσυχοι για την παγκόσμια οικονομία και τις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ» σχολιάζει η Κάθι Λιέν, διευθύνουσα σύμβουλος για την αγορά συναλλάγματος στην BK Asset Management.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση, που παραδοσιακά αποτελεί «ασφαλές καταφύγιο», κινείται στα 1.233,56 δολάρια, καταγράφοντας άνοδο για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση, σε υψηλό τριών μηνών.

Το ιαπωνικό γεν, επίσης «ασφαλές

καταφύγιο», έχει καταγράψει μεγάλη άνοδο έναντι των υπολοίπων νομισμάτων, ασκώντας πιέσεις στις εξαγωγικές μετοχές. Το γεν κινείται στα 111,68 έναντι του δολαρίου, και στα 119,75 έναντι του ευρώ. Ο δείκτης δολαρίου κινήθηκε στις 99,907 μονάδες.
Το αυστραλιανό δολάριο κινήθηκε ανοδικά στο $0,7671, μετά την απόφαση της Τράπεζας της Αυστραλίας να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.

Ο αυστραλιανός δείκτης έκλεισε με μικρή πτώση, με τον τραπεζικό δείκτη να «βαραίνει» με απώλειες 1% την αγορά και τον ενεργειακό δείκτη να έχει υποχωρήσει κατά 0,4%. Ο δείκτης χρυσού ωστόσο κατέγραψε κέρδη 3,64%. Ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε χαμηλότερα, με τις εξαγωγικές μετοχές να έχουν καταγράψει «βαριές» απώλειες. Η Toyota Motor υποχώρησε κατά 2,11%, σε νέο χαμηλό από τον Νοέμβριο. Απώλειες και για τον Kospi στη Νότιο Κορέα. Μεικτά πρόσημα στις κινεζικές αγορές.

Οι τιμές πετρελαίου ανέκαμψαν μετά από απώλειες 1% τη Δευτέρα. Η τιμή του αμερικανικού αργού αυξήθηκε κατά 0,3% στα 53,16 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του Brent ενισχύθηκε κατά 0,3% στα 55,89 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα