Εμμανουήλ Κορωνιωτάκης: Ο ένας από τους δύο που είδαν την έξοδο

Στις αρχές της Άνοιξης του 2015 κανένα open.gov δεν τέθηκε σε λειτουργία. Απλώς, ο τότε επικεφαλής του υπερυπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης (που συμπεριελάμβανε και το χαρτοφυλάκιο της Ενέργειας), Παναγιώτης Λαφαζάνης, κάλεσε κοντά του τα δικά του/ους παιδιά να αναλάβουν θέσεις και ευθύνες. Μεταξύ αυτών και ο Εμμανουήλ Κορωνιωτάκης. Ο τελευταίος, πριν καταλήξει στον ΑΔΜΗΕ,

είχε προταθεί και για αντιπρόεδρος της ΔΕΗ.

Με άλλα λόγια, «είχε γερό δόντι» όπως έλεγαν και οι παλιοί πολιτικοί όταν μάθαιναν για νέες τοποθετήσεις και έψαχναν στο παρασκήνιο το ποιος είναι ποιου. Έτσι, «τα δικά μας παιδιά» βρέθηκαν τον Απρίλιο του 2015 στα πόστα της Ενέργειας και σιγά σιγά έμαθαν τα «κόλπα». Μην πάει ο νους σας στο κακό. Όχι, για τις αμοιβές μιλάω – τις παχυλές αμοιβές. Μια κληρονομιά από τα προηγούμενα «δικά μας παιδιά» που οι εκλεκτοί του Παναγιώτη Λαφαζάνη και του ΣΥΡΙΖΑ δεν φρόντισαν να αλλάξουν ή να περιορίσουν.

Ο κ. Κορωνιωτάκης (πρόεδρος Δ.Σ και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος ΑΔΜΗΕ από τον Μάιο του 2015) που μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Ι.Μπλάνα είδαν την πόρτα της εξόδου λόγω...αμοιβών από τον νυν υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, προέρχεται από το εσωτερικό του Διαχειριστή, αλλά και τη μαμά ΔΕΗ.

Πριν ενταχθεί στην θυγατρική εταιρεία ήταν ένας από τους πολλούς τομεάρχες (τομεάρχης Ηλεκτρολογικών Μελετών Εξοπλισμού & Καλωδιακών Γ.Μ.) που είχε η Διεύθυνση Νέων Έργων Μεταφοράς της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφοράς.

Όταν ανέλαβε καθήκοντα στη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ δόθηκε στη δημοσιότητα το βιογραφικό που ακολουθεί:

«Ο κ. Κορωνιωτάκης Εμμανουήλ γεννήθηκε το 1959 στα Χανιά της Κρήτης.

Είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έχει εργασθεί μέχρι το 1987 στον Ιδιωτικό Τομέα είτε σαν ερευνητής Μηχανικός, είτε σαν Μηχανικός Παραγωγής.

Από το 1987 μέχρι το 2011 εργαζόταν στη ΔΕΗ Α.Ε., ενώ από το 2012 είναι στέλεχος στην ΑΔΜΗΕ.

Στη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας συμμετείχε σαν Μηχανικός Έρευνας σε ομάδα έρευνας Ηλεκτρονικών Συστημάτων του Κέντρου Ερευνών Εθνικής Άμυνας (Κ.Ε.ΕΘ.Α.).

Έχει παρακολουθήσει και λάβει ειδική εκπαίδευση σε θέματα Ελέγχου Αποθεμάτων, ειδικευμένα
ζητήματα Μονώσεων καθώς και Οπτικών Ινών.

Έχει μεγάλη εμπειρία στα έργα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και είχε σημαντική συμμετοχή σε όλα τα μεγάλα έργα Ηλεκτρικών Διασυνδέσεων όπως της διασύνδεσης των Ηλεκτρικών Συστημάτων Ελλάδας – Ιταλίας, των Ιονίων νήσων, των Κυκλάδων κ.λπ. Επίσης, είναι στην Ομάδα Μελετών του έργου Διασύνδεσης της νήσου Κρήτης με το ελληνικό διασυνδεδεμένο σύστημα μεταφοράς.

Είχε επίσης καθοριστική συμβολή στην εγκατάσταση του Δικτύου Οπτικών Ινών στο Σύστημα Μεταφοράς της ΔΕΗ.

Έχει παρουσιάσει σε εθνικά και διεθνή Συνέδρια και δημοσιεύσει σε αντίστοιχα έντυπα, εργασίες που αφορούν στο αντικείμενο της δουλειάς του.

Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Επιτροπής CIGRE καθώς και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Β1 (SCB1 InsulatedCables) στη Διεθνή Cigre' εκ μέρους της Ελληνικής Επιτροπής.
Υπήρξε μέλος στο Δ.Σ. του Συλλόγου Μηχανικών ΔΕΗ.

Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με τα Διοικητικά Αθλητικών Σωματείων στην Πεύκη και γενικότερα με τα αυτοδιοικητικά της περιοχής.

Μιλάει πολύ καλά Αγγλικά».

Keywords
Τυχαία Θέματα