Αρνητικά «γύρισε» η Wall Street παρά το θετικό άνοιγμα

Με μικτά πρόσημα διαπραγματεύεται η Wall Street την Τετάρτη, έπειτα από μια αρχική άνοδο στυο άνοιγμα, καθώς οι επενδυτές καλωσορίζουν να επερχόμενη εμπορική συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, αλλά τα στοιχεία σχετικά με τον τομέα των υπηρεσιών υπερκάλυψαν τα αρχικά κέρδη.

Ο Dow Jones Industrial Average υποχώρησε κατά 16 μονάδες, καθώς η Intel και η Goldman Sachs

παρουσίασαν καλύτερη απόδοση. Ο S&P 500 κέρδισε 0,4%, με οδηγό τον τομέα των οικονομικών. Ο Nasdaq Composite προχώρησε 0,5%.

Αμερικανοί και Κινέζοι αξιωματούχοι φέρονται να καταλήγουν σε μια εμπορική συμφωνία, έχοντας επιλύσει τα περισσότερα από τα εκκρεμή ζητήματα στην παρατεταμένη εμπορική τους διαμάχη. Και οι δύο χώρες έχουν επιβάλει δασμούς αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων στα προϊόντα ο ενός στου άλλου από πέρυσι.

Σύμφωνα με τους Financial Times, "το 90% της συμφωνίας είναι έτοιμο, αλλά το τελευταίο 10% είναι το πιο δύσκολο κομμάτι". Ο εμπορικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ, Robert Lighthizer και ο υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με τον αντιπρόεδρο της Κίνας, Liu He στην Ουάσινγκτον αυτή την εβδομάδα, σε συνέχεια των διαπραγματεύσεων της προηγούμενης εβδομάδας στο Πεκίνο.

Τα κέρδη ωστόσο ήρθαν να καλύψουν τα στοιχεία για τον τομέα των υπηρεσιών στις ΗΠΑ, ο οποίος υποχώρησε περισσότερο από ότι αναμενόταν τον Μάρτιο και άγγιξε το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο περίπου ετών, σύμφωνα με στοιχεία του ινστιτούτου ISM.

Ο δείκτης ISM διολίσθησε στις 56,1 μονάδες τον Μάρτιο από 59,7 μονάδες τον Φεβρουάριο. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Αύγουστο του 2017.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα υποχωρήσει στις 58 μονάδες.

«Η ανάπτυξη του μη μεταποιητικού τομέα επιβραδύνθηκε τον Μάρτιο μετά από την ισχυρή ανάπτυξη του Φεβρουαρίου» δήλωσε ο Άντονι Νιβς, επικεφαλής του ISM. «Όσοι συμμετέχουν στην έρευνα παραμένουν αισιόδοξοι για τις επιχειρηματικές συνθήκες και την οικονομία» πρόσθεσε.

Οι νέες παραγγελίες, ένα βασικό συστατικό του ευρύτερου δείκτη, κινήθηκε 6,2% χαμηλότερα τον περασμένο μήνα στις 59 μονάδες. Εν τω μεταξύ, οι τιμές ενισχύθηκαν 4,3 μονάδες στις 58,7 μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα